Focare de hepatita A în Banat

Direcţia de Sănătate Publică confirmă apariţia mai multor focare de hepatită de tip A în judeţul Caraş-Severin!

De la începutul anului şi până în prezent au fost identificate 81 de cazuri infectate, în special copii, atrage atenţia medicul şef al DSP, Mircea Borcău. Persoanele infectate au fost internate, iar cetăţenii cu care acestea au intrat în contact trebuie sa respecte normele de igienă. Focarele au fost descoperite în familii şi nu în mediul şcolar. Cea mai bună prevenţie este spălatul pe mâini şi evitarea aglomeraţiei, atrag atenţia medicii.

Hepatita A este o boala contagioasă a ficatului care apare ca urmare a infecţiei cu virusul hepatitei A. Severitatea hepatitei variază, de la o formă uşoară care durează câteva săptămâni, până la o boală severă care se întinde pe o perioadă de câteva luni. Majoritate oamenilor se vindecă complet.

Cum se transmite hepatita A?

De obicei, hepatita A se transmite atunci când virusul este introdus în organism la nivelul gurii ca urmare a contactului cu obiecte, mâncare sau băuturi contaminate. O persoană se poate infecta prin contact cu alta persoană infectată:

– Când persoana infectată nu se spală cum trebuie pe mâini după ce a folosit toaleta şi apoi atinge alimente sau obiecte;
– Când un părinte nu se spală adecvat pe mâini după ce a schimbat scutecul sau l-a spălat pe copilul infectat după ce acesta a avut scaun;
– Când cineva are un contact sexual cu o persoana infectată.

 

radioresita


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *