CFR Călători scumpește anumite bilete de tren și elimină facilități

sageata albastra 1

Este vorba de reducerea de 5% a prețului pentru biletele cumpărate online.

Reprezentanții CFR Călători au explicat pentru economica.net că: “Această reducere de 5% oferită pentru biletele cumpărate online a fost o ofertă comercială temporară, introdusă în anul 2009, odată cu lansarea acestui nou canal de distribuție a biletelor, pentru promovarea acestuia și încurajarea clienților noștri de a utiliza cu încredere acest serviciu”.

La începutul lunii octombrie CFR a pus în dezbatere publică ”Referatul de aprobare a ordinului ministrului Transporturilor pentru pentru modificarea Anexei la Ordinul ministrului Transporturilor, interimar, nr. 1050/2013 pentru aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători”.

Potrivit legislației în vigoare, la CFR Călători ca tarif standard este considerat tariful „preţ întreg” calculat pe pasager, la tariful integral corespunzător distanţei kilometrice parcurse, la rangul de tren (Regio sau InterRegio) şi clasa comercială utilizată (1 sau 2), la care se adaugă tariful de rezervare a locului. Acesta este obligatoriu la trenurile InterRegio și facultativ, la unele trenuri Regio (fostele Personale).

Actualul tarif de rezervare a locului a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Transporturilor din 20 august 2013, la valoarea de patru lei/loc, la tren de rang Regio sau Interregio, clasa 1 sau clasa a 2-a, indiferent de distanță, având inclusă cota de TVA de 24%. Prin reducerea TVA la 20% începând cu data de 1 ianuarie 2016, respectiv 19% din 1 ianuarie 2017, în prezent valoarea tarifului tichetului de rezervare a locului este 3,90 lei.

sursa: dcbusiness

 

hunedoaralibera


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “CFR Călători scumpește anumite bilete de tren și elimină facilități

  1. Din păcate este un dezastru la CFR ei nu știu sa investească sau nu vor ca au alte interese, condiții nu oferă deloc, dar în schimb vin cu scumpiri și cu scoaterea facilităților, este o gluma proasta sa spui ca la CFR călători exista clasa 1 și o gluma și mai proasta sa scumpesti abonamente bilete etc, când studenții au gratuit pe CFR și restul plătesc este și mai grotesc totul. SA LE FIE RUȘINE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *