Focar de infecţie într-o zonă a Timişoarei. A devenit raiul prostituatelor şi al aurolacilor. Ce spune un localnic

Un timişorean încearcă de ceva timp să-i facă pe reprezentanţii administraţiei ocale să se îngrijească de propriile terenuri, unele dintre ele fiind lăsate în paragină. Anton Răzvan a trimis pe mail-ul redacţiei câteva imagini uluitoare în care apar deşeurile şi animalele moarte din vecinătatea Timişoara Shopping City, între străzile Grădinii şi Paul Constantinescu.

Timişoreanul spune că a sesizat şi poliţia locală referitor la această problemă. Mai mult, zona a devenit raiul aurolacilor şi al prostituatelor. Cu toate acestea, nimeni nu ia nici o măsură.

„Referitor la sesizarea dumneavoastră înregistrată la Direcţia Poliţiei Locale cu nr. 7705 din data de 22.11.2016, prin care sesizaţi faptul că terenurile de pe str. Paul Constantinescu cu Str. Grădinii, care aparţin Primăriei Municipiului Timişoara, sunt nesalubrizate, cu saci de deşeuri, resturi vegetale, moloz etc., în urma verificărilor efectuate de către poliţiştii locali la faţa locului, s-a constatat că sesizarea se confirmă, aspectele sesizate de dumneavoastră sunt în evidenţa noastră. Vă informăm că s-au transmis permanent adrese către Primăria Municipiului Timişoara, ultima adresă s-a transmis în data de 18.10.2016, în vederea luării măsurilor de salubrizare şi cosire a vegetaţiei ierboasă crescută din abundenţă, astfel se va reveni din nou cu o altă adresă”, a fost răspunsul primit de cititorul „Renaştereii bănăţene” de la poliţia locală.

„Pe acest teren primaria ar putea amenaja un parc pentru locuitorii din zona Şagului – Dâmboviţa, aşa cum este cel din zona Soarelui, unde se pot relaxa. (…) Primăria nu a investit mai nimic în acea zonă, drumurile sunt jalnice, trotuarele sunt parcări de maşini, spaţiile verzi sunt amenajate de mântuială, ce să mai spun de piste de biciclete, parcuri sau alte investiţii în beneficiul cetăţeanului”, spune timişoreanul.

Zone lăsate în voia sorţii sunt mai multe în urbe. Una este chiar centrală, spaţiul dintre Parcul Botanic şi calea ferată, unde s-au aciuit oameni fără adăpost. Zilele trecute, acolo a izbucnit un incendiu. Un alt timişorean preocupat de sorta urbei, Ştefan Cojocnean a reuşit să lupte cu flăcările până la sosirea pompierilor.

În multe cartiere din Timişoara se întâlneşte această problemă a deşeurilor aruncate pe spaţiul public şi a oamenilor străzii care se aciuesc, iar mai apoi pun stăpânire pe acele locuri, transformându-le în focare de infecţie.

3 Comments
Robin 04/05/2017
Raspuns tipic pentru niste birocrati in uniforma care asteapta doar sa treaca luna sa isi incaseze salariul. Cata intelepciune la ei: "s-au trimis permanent adrese primariei.... salubrizare si cosire a vegetatiei ierboase". La pastele cailor va face ceva politia locala, preventiv pentru a inlatura cauza, adica de a prinde infractorii! Din comoditate constata doar efectele
alin 04/05/2017
La fel este si pe Strada Vegetatiei , o groapa de gunoi clandestina , problema este la locuitorii acestui oras care arunca gunoaile peste tot .....primaria este depasita de situatie . Poate ca ar fi mai bine sa fie stabilite niste locatii unde sa fie puse niste tomberoane mari pentru toate aceste gunoaie voluminoase , care perioadic sa fie ridicate de cei de la Retim .
domnul Vasile 04/05/2017
Tipic pentru primaria Timisoara ! Sa ne traiasca domnul primar, ca mult face el orasul frumos.