Focar de COVID-19 într-o fabrică din vestul ţării

covid 19 1

O întreagă linie de producţie a fost închisă temporar, după ce zece angajaţi au fost confirmaţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Autorităţile au declarat primul focar de COVID-19 în zona industrială a municipiului Arad, după ce au descoperit că zece angajaţi ai unei fabrici sunt bolnavi.

CITEŞTE ŞI: Alertă în vestul ţării! Nouă localități, aproape de carantină: zeci de infectări cu Covid

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat că toţi angajaţii contacţi direcţi ai celor bolnavi sunt în izolare la domiciliu, iar focarul e considerat izolat.

„Avem un focar la o companie, unde am identificat zece angajaţi pozitivi. Astăzi (marţi – n.r.), o echipă de medici epidemiologi s-a deplasat la faţa locului, au fost izolaţi lucrătorii de pe o întreagă linie de producţie.

Recomand în continuare ca Zona Industrială Arad să crească măsurile de prevenţie şi de protecţie, să aibă grijă la monitorizarea continuă a angajaţilor.

Acest focar îl considerăm izolat, monitorizăm toţi contacţii, care sunt în izolare la domiciliu”, a spus şeful DSP Arad.

În acest moment, în judeţ sunt în evoluţie şase focare de COVID-19, cel de la fabrică, unul la un centru de îngrijiri paleative din localitatea Ghioroc şi patru în comunităţile din Bonţeşti, Pâncota, Seleuş şi Sâmbăteni, scrie aradon.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *