Florina Cercel deschide lista donaţiilor pentru olimpicii timişeni

florina cercel

Doar două săptămâni ne mai despart de cea dintâi ediţie a „Maratonului inteligenţei”, o manifestare care îi va răsplăti, în 14 iunie, în Sala „Capitol” a Filarmonicii de Stat „Banatul”, pe cei circa 120 de elevi timişeni laureaţi la olimpiadele şcolare şi, în premieră, pe dascălii care i-au îndrumat pe calea performanţei.

Potrivit unei frumoase tradiţii instituite de Mitropolia Banatului, Fundaţia Culturală Artmedia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, elevii eminenţi sunt invitaţi anual, la începutul verii, la un spectacol gratuit, în cadrul căreia primesc câte o diplomă, cărţi de suflet, dulciuri şi câte un plic cu 300 de lei.

Cea de-a XI-a manifestare de gen, dar şi prima care oferă întregii comunităţi ocazia de a veni în sprijinul tineretului merituos, se va desfăşura într-o formulă nouă, care mizează nu numai pe generozitatea sponsorilor, ci şi pe mărinimia unor persoane particulare cu dare de mână care doresc să contribuie financiar la această acţiune de recompensare a elevilor olimpici.

„Lista celor care au aderat la această idee şi şi-au asumat personal premierea câte unui elev pentru care au donat, la secretariatul Mitropoliei Banatului, sau în contul deschis în acest scop la Banca Transilvania, cod IBAN RO24BTRLRONCRT00P2253602, suma de 300 de lei, a fost deschisă de marea noastră actriţă Florina Cercel, ale cărei legături cu Timişoara debutului său teatral au rămas la fel de puternice.

Şi alţi oameni generoşi, dacă ar fi să-i amintim pe prof. univ dr. Dorel Săndesc, dar şi pe Luminiţa Greu, Elena Tudor, Elena Biianu ori Antoanela Mureşan, s-au grăbit să se numere printre cei dintâi care au aderat la această iniţiativă.

Graţie lor, dar şi tuturor celor ce le vor urma exemplul până în 8 iunie, termen-limită, cei mai buni elevi din judeţ vor putea să vadă că întreaga comunitate îi preţuieşte, îi susţine concret şi le este recunoscătoare pentru strădania şi talentul de care au dat dovadă”, a subliniat Doina Popa, preşedinta Fundaţiei Artmedia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns