1 Iunie de poveste la Jimbolia

Asociația Blythswood Banat și Primăria Orașului Jimbolia organizează de 1 Iunie, între orele 10 la 18, ”Parcul cu Povești”. Copiii de toate vârstele sunt așteptați în parcul din centrul localității la un spectacol de teatru muzical experimental, zece ateliere de creație, vânătoare de comori, dans sincron, jocuri din lemn lucrate manual, pictură pe față și tiroliană.

În piesa „Cartea cu Povești” joacă și dansează peste 50 de elevi din Jimbolia, Comloșu Mic, Comloșu Mare, Grabați și Lenauheim. Povestea reunește mai multe personaje cunoscute, precum Regina cea Rea, Prințesa Eliza, Pocahontas, lupul cel mare și rău, cei trei purceluși, Prâslea cel Voinic, Împăratul Roș și Doc Holiday. Cei mai mulți dintre copiii care joacă în piesă provin din familii în dificultate și sunt beneficiari ai centrelor de zi Blythswood Banat.

Fiecare scenă a poveștii include un atelier de creație pentru diferite obiecte prezente în spectacol. Copiii pot construi oglinzi, săgeți, păpuși, colivii, lănțișoare, capcane de vise, lebede, pălării de cowboy, căluți și castele. Pe lângă spectacol și ateliere, vor fi jocuri de strategie, vânătoare de comori, tiroliană, pictură pe față, modelare de baloane și lecții de dans sincron.

Intrarea în parc este gratuită, iar cei care vor să susțină în continuare proiectele socio-educative ale Asociației Blythswood Banat, pot face donații în cadrul evenimentului.

”Suntem o fundație caritabilă înființată în 2001 care realizează proiecte sociale și culturale în comunitatea Jimbolia din vestul Timișului. Printre proiectele asociației se numără două programe socio-educative pentru copii de clasele I-VIII care provin din familii defavorizate, proiecte de îngrijire pentru tineri seropozitivi și servicii la domiciliu pentru persoane vârstnice care nu se pot gospodări și întreține singure”, a precizat Adrian Popa, director executiv al Asociației Blythswood Banat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.