Fiscul a demarat operațiunea “Iceberg”

calculator 1

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat demararea operațiunii „Iceberg”, o amplă acțiune de verificare fiscală a celor mai mari companii din toate domeniile de activitate economică din România.

CITEȘTE ȘI: Mai mare rușinea: îndrăgitul cântăreț de muzică populară Benone Sinulescu, umilit într-o comună din vestul țării (VIDEO)

Operațiunea „Iceberg” se va desfășura pe parcursul anului 2019 și presupune intensificarea controalelor și eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menținerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfășoară activități în România.

Astfel, principalele direcții de acțiune ale ANAF, în perioada următoare, sunt combaterea fenomenului externalizării profitului, verificarea manierei în care companiile mari gestionează relațiile economice între companii din grupul din care fac parte și destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin identificarea şi instrumentarea fenomenelor de fraudă fiscală cu implicaţii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului.

În vederea realizării obiectivelor, la nivelul ANAF s-a constituit o echipă de lucru formată din specialiști din cadrul agenției, care va iniția verificări fiscale la contribuabilii cu activitate de impact.

Acestea vor avea la bază evaluarea riscului pentru fiecare contribuabil, raportat la dispozițiile Codului de procedură fiscală precum și a legislației din domeniu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.