Finanțiștii timişeni se simt abuzați de șef

O parte a angajaților Direcției Generale a Finanțelor Publice Timiș a întrerupt lucrul, joi, pentru a organiza o acțiune de protest, îndreptată împotriva șefului ANAF, Gelu Diaconu. Acesta este acuzat de sindicaliști că se răzbună pe cei care au îndrăznit să protesteze săptămâna trecută, când au cerut majorarea salariilor.

”Acțiunile de represiune ale președintelui ANAF nu au ca scop doar pedepsirea angajaților pentru participarea la o acțiune de protest, pentru că miza este mult mai periculoasă pentru viitor. Președintele ANAF dorește să fie clar pentru toată lumea că nu este dispus să piardă sub nici o formă controlul asupra instituției, chiar cu prețul încălcării prevederilor legale. Dacă ajungem să acceptăm pur și simplu dispoziția unui șef, dată fără respectarea prevederilor legale, acest lucru va avea consecințe negative, nu numai pentru cariera funcționarilor publici, dar în special pentru modul în care va funcționa instituția în raport cu orice altă persoană fizică sau juridică, activitatea rămânând la bunul plac al celor care ocupă vremelnic funcții de conducere în instituțiile statului”, este acuzația formulată de Alianța ”Sed Lex”.

Ca atare, finanțiștii timișeni au achiesat la provocarea sindicală și au protestat, timp de o jumătate de oră, în holul instituției din Piața 700. Angajații sunt nemulțumiți că salariile vor fi majorate doar cu zece procente, când ei ceruseră, săptămâna trecută, o creștere de 62,5 la sută.

Protestul nu a fost urmat de ”Marșul demnității”, așa cum era prevăzut, impactul public fiind diluat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns