DE NECREZUT, dar se întâmplă totuși ÎN TIMIŞ: Câinii comunitari cu covrigi de 200 de euro în coadă!

Batran atacat de caini la Resita

Fie că vorbim de municipiul Timișoara, fie că ne referim la mediul rural, populația se confruntă cu problema câinilor vagabonzi. Pericolul reprezentat de aceștia a făcut ca autoritățile să se gândească la măsuri care să stopeze fenomenul, mai cu seamă după tragedia de anul trecut, când un copil din București a murit după ce a fost atacat de maidanezi. Soluția cea mai la îndemână a fost contractarea unor firme de ecarisaj, care să se ocupe de câinii vagabonzi. Zis și făcut.

Dincolo de efectele de apreciat ale stârpirii maidanezilor, rezultatul acestor contracte absolut obligatorii pentru primării este că s-a ajuns ca firmele de ecarisaj să perceapă tarife nesimțite, realizând venituri uluitoare din prinderea câinilor vagobanzi.

În județul Timiș, cel mai elecvent exemplu este al firmei ”Danyflor”, care nu are concurență în materie de hingherit. Practic, primarii spun că există sigura pe care au găsit-o și cu care a trebuit să încheie contract, pentru a curăța satele timișene de maidanezi.

Cazul de la Sânandrei este emblematic și ne oferă o imagine a haosului legislativ care există acum. Confrom legii, pentru a preveni atacurile maidanezilor, primăria a încheiat contract cu ”Danyflor”, fiind singura firmă identificată. Aceasta s-a angajat ca, ori de câte ori primește solicitări de la primărie, să se deplaseze în comună și să scape comunitatea de câinii vagabonzi.

Recent, cei din Sânandrei s-au confruntat cu un astfel de caz și i-au contactat pe cei de la ”Danyflor”. Aceștia au venit, au ridicat zece câini din comună și au trimis o factură. Valoarea acesteia te lasă fără cuvinte: 8.700 de lei! Cu alte cuvinte, pentru fiecare câine prins, firma primește 870 de lei.

Ce se întâmplă, oare, dacă într-o comună apar sute de maidanezi? Evident, sunt plătiți din bani publici, că așa prevede legea. Să mai zică cineva că în Timiș nu umblă câinii cu covrigii-n coadă…

Trist este că covrigii sunt doar pentru firmele de ecarisaj, care se îmbuibă din banii contribuabililor.

Citeşte şi:

Primăria Timişoara va fi mai… săracă

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “DE NECREZUT, dar se întâmplă totuși ÎN TIMIŞ: Câinii comunitari cu covrigi de 200 de euro în coadă!

  1. ma intreb dar ce e asa de necrezut? ca nu isi consuma timpul, benzina, oamenii pe drumuri pe gratis? E chiar clar ca cei din sat nu erau dornici decat sa se scape, e chiar mica suma avand in vedere ca de acum incolo sunt altii responsabili de sanatatea, mancarea, medicamentele, vaccinurile, deparazitarile, totul la cainii aia, posibil pe f multi ani, daca nu se adopta? eu le-as cere si mai mult, cainii nu sunt obiecte, nu se predau „hai vino ia”

    1. ECARISÁJ s. n. 1. Operație de tratare și de prelucrare a cadavrelor de animale și a deșeurilor de la abatoare în vederea transformării lor în produse furajere sau industriale (făină de oase, clei etc.) ♦ Întreprindere care execută această operație. ♦ Operație de strângere a cadavrelor de animale. 2. Acțiune de stârpire a câinilor vagabonzi. – Din fr. équarrissage.

      si zic…ce mancare, ce vaccinuri, ce……

Lasă un răspuns