Finanţări pentru IMM-urile din vestul țării. Alocarea financiară este de 17.655.000 de euro. Firme eligibile

imm 4

Întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea Vest au oportunitatea de a accesa noi finanţări europene nerambursabile prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 în această perioadă.

”Vă reamintim că ne aflăm în plin proces de depunere a cererilor de finanţare în cadrul noului apel de proiecte pentru susținerea IMM-urilor.

Proiectele mai pot fi depuse, prin aplicația MySMIS, până luni, 30 noiembrie, ora 12, când se încheie perioada de depunere. Firmele din Regiunea Vest beneficiază de o alocare financiară de 17.655.000 de euro în cadrul apelului aferent Axei Prioritare 2 a POR 2014-2020, Prioritatea de Investiții 2.2. – „Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor” (PI 2.2 – IMM, Apelul 2020).

Pot accesa aceste finanţări întreprinderile mici și mijlocii din mediul urban (inclusiv sate aparținătoare de orașe) sau întreprinderile mijlocii din mediul rural. Valoarea finanțării nerambursabile care poate fi acordată este între minimum 1.500.000 de euro și maximum 6.000.000 de euro.

CITEŞTE ŞI: Fabulos: Poliția a ridicat un milion de euro, ascunși în găleți, în birourile șefilor RAR

Nu sunt eligibile microîntreprinderile în cadrul acestui apel. Investițiile eligibile finanțabile prin ajutor de stat regional vizează construirea, extinderea spațiului de producție sau prestare servicii, respectiv dotarea cu active corporale și necorporale. Pentru componenta de ajutor regional a proiectului, contribuția beneficiarului la cheltuielile eligibile este de minimum 45 la sută pentru întreprinderile mici și minimum 55 la sută pentru întreprinderile mijlocii.

Pentru componenta de ajutor de minimis a proiectului, contribuția programului este de maximum 100 la sută din valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile prin ajutor de minimis și în limita plafonului de minimis”, transmite Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

Pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a realizat broșura ”Finanțări nerambursabile pentru întreprinderile mici și mijlocii – Cum pregătești un proiect de succes”. Aceasta poate fi consultată pe site-ul ADR Vest: https://adrvest.ro. De asemenea, helpdesk-ul ADR Vest (informații prin e-mail: [email protected], nr. tel. 0256.491.923) le stă la dispoziţie tuturor celor care doresc informaţii suplimentare cu privire la finanţările nerambursabile disponibile în cadrul Regio-POR. De asemenea, detalii pot fi solicitate contactând adresa de e-mail [email protected].

Foto: Management Today


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *