Festivalul Tocăniței, în a doua zi de Rusalii, la Dumbrăvița

Festivalul Tocăniței, în a doua zi de Rusalii, la Dumbrăvița

Festivalul Tocăniței, în a doua zi de Rusalii, la Dumbrăvița.

Luni, 24 iunie, în Parcul Central din comuna Dumbrăvița, va avea loc Festivalul Tocăniței, ”un eveniment mult așteptat, care reunește iubitori de mâncare și concurenți talentați”, transmite primăria.

Pe lângă tradiționalele tocănițe din vită sau porc preparate la ceaun, comercianții promit și alte produse culinare, multe dintre ele cu specific local, precum langoși, clătite, plăcinte, înghețată de casă, grătare și multe altele.

În cadrul festivalului, o zonă va fi dedicată concursului gastronomic. Echipele înscrise în competiția pentru amatori vor încerca să impresioneze juriul cu cea mai gustoasă tocăniță, prin măiestria, dar și cu ingredientele atent selectate, care vor face diferența.

Participanții vor putea urmări cum se pregătesc ingredientele, cum se amestecă aromele și poate chiar să afle câte ceva din secretul bucătarilor. Preparatele din concurs nu vor fi servite publicului, pentru că bucătarii sunt amatori, fiind persoane fizice neautorizate de către Direcția de Sănătate Publică.

Festivalul Tocăniței nu este doar despre mâncare, ci și despre comunitate, un eveniment pentru întreaga familie, spun organizatorii:

”Vom avea  muzică live și alte surprize care vor face ca această zi să fie una specială. Este ocazia perfectă de a petrece timp de calitate alături de cei dragi, de a descoperi noi rețete și de a ne celebra tradițiile culinare”.

Programul festivalului:

Ora 14:00 – startul concursului de gătit pentru amatori

Ora 18:30 – jurizarea și anunțarea câștigătorilor

Ora 19:00 – concert Trupa cu ASAR

Ora 20:00 – concert Rhytm Architects

Ora 21:00 – concert Trupa cu ASAR

CITEȘTE ȘI: Iasmina Covaciu, o poliţistă din Timişoara, medaliată la Campionatul European de Judo al Polițiștilor


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *