Festivalul TESZT se extinde

Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii, în parteneriat cu Teatrul „Auăleu” și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, prezintă, duminică (26.05), ora 21,30, în Piața Victoriei, în cadrul Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara TESZT, spectacolul „Ubu rege”, pus în scenă de Ovidiu Mihăiță și jucat de Armand Iftode, Ioan Codrea și Ionuț Pîrvulescu.

CITEȘTE ȘI: Într-o comună de lângă Timişoara se ridică un mic… orăşel. 1.000 de apartamente, grădiniţă, şcoală şi supermarketuri, pe 70 de hectare

Spectacolul, oferit gratuit de către Teatrul Auăleu, face parte din programul Fo(u)r Public Spaces, Xtensie a Festivalului TESZT. „Auăleu” este o antrepriză artistică autonomă înființată în 2005 în garajul și curtea unei case la periferia artei și a orașului Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Avertisment AccuWeather: Vom fi loviţi de furtuni severe și chiar tornade

Spectacolele „Auăleu” sunt un mix de teatru, concert, lirică, cabaret-noir, circ, musical, animație, basm și tragi-comedie pe texte proprii și se situează la granița dintre rânjet și surâs, toate având în comun o estetică a derizoriului proprie trupei.

Xtentions reprezintă o oportunitate de extindere spre un public nou, de creștere a capacităților locale sau de conectare la noi practici artistice.

CITEȘTE ȘI: Marea păcăleală dintr-un supermarket din Timișoara

După cum sugerează și numele, prin Xtentions, Timișoara 2021 dorește să contribuie la o inițiativă deja existentă în oraș prin adăugarea unui eveniment special.

Xtentions poate lua diferite forme: spectacole și expoziții europene, invitați internaționali și întâlniri ale unor rețele culturale europene.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns