Festival cu mare priză la public, în Timiş. GALERIE FOTO

Buziaşul a trecut printr-o perioadă specială, recent încheindu-se „Săptămâna culturală buzieşană”, manifestare care a intrat, deja, în tradiţia oraşului.

Organizată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş, în colaborare cu Primăria Oraşului Buziaş şi Consiliul Judeţean Timiş, acţiunea a cuprins diverse acţiuni culturale (spectacole, teatru de păpuşi, desene pe asfalt etc.), încheindu-se cu „Zilele Veveriţei”, un festival de amploare, ajuns la cea de-a treia ediţie.

Numeroşi localnici, dar şi invitaţi din alte părţi, au luat cu asalt zona din Parcul Central, unde au participat la un spectacol care a reunit peste 30 de solişti. Sâmbătă, punctul culminant l-a constituit recitalul vedetelor Anna Lesko, Deepcentral şi Mihai Trăistariu, care au creat o atmosferă electrizantă.

Spectacolul artistic a fost dublat de partea gastronomică, cu sortimente variate şi foarte ispititoare: sarmale, gulaş, mititei, cârnăciori, plăcinte, prăjituri, stropite cu bere, ţuică sau vin.

Ziua de duminică a fost rezervată muzicii populare şi concursului „Cele mai bune sarmale din Banat”. Vremea bună a ţinut cu organizatorii, dar şi cu cei care au luat parte la acest eveniment. „Este o manifestare de tradiţie şi încercăm prin aceasta să păstrăm şi să promovăm spiritul locului, să încurajăm valorile culturale şi potenţialul turistic.

Festivalul marchează, de asemenea, şi începerea populării cu veveriţe a Parcului Central din Buziaş şi suntem convinşti că prin astfel de acţiuni Buziaşul devine mai cunoscut, lucru care nu poate decât să ne bucure”, a declarat primarul Sorin Munteanu.

0 Comments

No Comment.