Fenomenul care ar putea duce la moartea a 83 de milioane de oameni în următorii 80 de ani

poluare 13

Creșterea emisiilor de carbon ar putea duce la moartea a 83 de milioane de oameni în următorii 80 de ani, se arată într-un nou studiu.

CITEȘTE ȘI: Cozi uriașe la vămile din vestul țării. Mii de români se întorc în țară din concediu, iar alții pleacă spre țările unde muncesc

Potrivit studiului, se estimează că emisiile de carbon de la 3,5 de americani în timpul vieții lor ar putea duce la moartea unei persoane din cauza creșterii temperaturilor globale, transmite Business Insider.

Folosind anul 2020 ca bază, studiul – publicat joi în revista științifică Nature – a calculat că adăugarea a 4.434 tone metrice de dioxid de carbon în mediu duce la o singură moarte la nivel global.

Această cantitate este echivalentă cu cantitatea de emisii pe care o produc 3,5 de americani, în medie, într-o viață. Aceeași cantitate de dioxid de carbon este, de asemenea, echivalentă cu emisiile produse de 146,2 de nigerieni într-o viață.

Experții au descoperit că încălzirea globală ar duce la un număr suplimentar de 83 de milioane de decese cauzate de căldură în următorii 80 de ani. După cum a remarcat Insurance Journal, calculele sale „nu includ numărul de persoane care ar putea muri din cauza creșterii nivelului mării, a foametei sau a modificării tiparelor bolilor afectate de încălzirea atmosferei”.

Potrivit oamenilor de știință, de la era preindustrială și până în prezent, temperatura medie globală a crescut cu 1 grad Celsius. Conform unor estimări, Pământul va experimenta o încălzire cu 4,1 grade Celsius până în anul 2100.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *