Cozi uriașe la vămile din vestul țării. Mii de români se întorc în țară din concediu, iar alții pleacă spre țările unde muncesc

80 de minute de așteptare la ieșirea din România, prin vestul țării

Este aglomerație mare în această perioadă în vămile din vestul țării. Mii de români care lucrează în străinătate vin acasă în concediu. De cealaltă parte a graniței, sunt cei care fie pleacă în vacanță în Europa, fie se întorc, la muncă, în țările de adopție. 

În Vama Nădlac, pe sensul de intrare în România, zeci de mașini așteaptă la coadă. Mulți românii care lucrează în străinătate s-au întors acasă în concediu.

„Din Munchen vin și mă duc la Alba-Iulia. De la 09:30 (aștept) și e 11:40. 7 kilometri (am parcurs)”, spune un bărbat. „În concediu, în concediu. D-apoi nu-ți mai arde de concediu când vezi așa ceva”, adaugă el.

„Din Belgia, merg la Piatra Neamț. Cred că am cel puțin 3 ore de când stau”, spune un alt șofer. „E groaznic! E nenorocire și cu căldura asta… pfff!”, exclamă tânărul.

„De două ore (stăm), exact două ore. 11:44. E greu, că este și cald! Sunt și copiii în mașină, sunt copii mici…”, se plânge o familie care așteaptă la vamă.

În ultimele 24 de ore, peste 2.500 de autoturisme au intrat în țară prin vămile Nădlac și Nădlac II.

Aglomerație a fost și pe sensul de ieșire din țară.

„În această perioadă se înregistrează un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei la granița cu Ungaria”, confirmă Petre Nicola, purtător de cuvânt al ITPF Arad. „A fost suplimentat personalul poliției de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere”, a precizat oficialul.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *