Fenomen spectaculos în Banat. Apa unui lac s-a înroşit

poiana marului 1

POIANA MĂRULUI – Nu, nu e vorba de vreo profeție biblică, ci de un fenomen inedit, cunoscut sub numele de „înflorirea apei”!

CITEŞTE ŞI: Toată Timișoara știe: un oltean la primărie!

Specialiștii de la Apele Române Banat spun că „fenomenul este unul natural și se datorează unei densități mari a speciei de cianoficee, Planktothrix rubescens, niște alge microscopice, înrudite cu bacteriile și răspândite în ape dulci, în bălți și în locuri umede.

Algele apar ca urmare a intensității luminii și a concentrațiilor ridicate de nutrienți împreună cu temperaturile ridicate, ce favorizează dezvoltarea acestei specii. Se manifestă ca o peliculă roșie care se poate deplasa și poate lua forme diferite”.

CITEŞTE ŞI: Telenovelă politică în Timiș: Un fost concurent de la ”Insula Iubirii” candidează la Primărie și vrea să-i sufle postul celui care i-a furat iubita

În urma analizelor de laborator efectuate de Laboratorul ABA Banat Reșița, s-a constatat că fenomenul nu afectează fauna piscicolă a lacului.

Cei de la Apele Române Banat au și un îndemn pentru turiști: „Dacă ajungeți în zonă, nu ratați fenomenul, este unul deosebit! Nu știm cât timp va rămâne, dar specialiștii de la Serviciul Gestiune, Monitoring și Protecția Resurselor de Apă spus că înflorirea apei va reapărea ori de câte ori sunt îndeplinite condițiile de dezvoltare a speciei”, scrie caon.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Fenomen spectaculos în Banat. Apa unui lac s-a înroşit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *