Există o soluție simplă prin care, în două săptămâni, să avem o îmbunătățire a crizei sanitare. Medic: S-a văzut peste tot în lume

OMS cere guvernelor să reintroducă obligativitatea purtării măștii de protecție

Numărul cazurilor noi de coronavirus a fost luni sub 1.000. Au fost 779 de îmbolnăviri în 24 de ore, dar numărul testelor efectuate a fost foarte mic – puțin peste 6.600. Așa că rata de infectare rămâne totuși ridicată – peste 11%.

CITEŞTE ŞI: Toată Timișoara știe: un oltean la primărie!

A crescut numărul persoanelor aflate în stare gravă la ATI. Un nou record a fost atins: 476. Alți 29 de români au fost răpuși de virus. Ultimul bilanț arată că cele mai multe noi cazuri au fost depistate în București – 132, Prahova – 60 și Vrancea – 47. Medicul Adrian Marinescu spune că masca poate face diferența.

„Purtată corect, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire”, spune Marinescu.

Adrian Marinescu: Masca e cea mai importantă pentru că e un lucru practic. Dacă ne gândim la celelalte măsuri, poate că distanțarea nu depinde doar de mine.

Dacă sunt oameni mulți în jurul meu poate că la un moment dat, chiar dacă îmi doresc, nu voi avea această distanțare.

Regulile de igienă sunt importante, dar uneori poate că nu am la îndemână săpun, soluție dezinfectantă, dar masca o am îndemână, și dacă e folosită corect este o barieră – îmi acoperă nasul și gura și o folosesc ori de câte ori vin în contact cu persoana de lângă.

CITEŞTE ŞI: Telenovelă politică în Timiș: Un fost concurent de la ”Insula Iubirii” candidează la Primărie și vrea să-i sufle postul celui care i-a furat iubita

Peste tot în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare.

Ce trebuie să înțelegem noi în Europa și în primul rând este că într-adevăr, masca este cea care poate să facă foarte clar diferența.

Și poate să o facă repede. Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranță dacă respectăm astăzi – purtăm corect masca și sigur și celelalte măsuri -, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire.

Nu o să fie dintr-odată dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine, scrie digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Există o soluție simplă prin care, în două săptămâni, să avem o îmbunătățire a crizei sanitare. Medic: S-a văzut peste tot în lume

  1. Masca si cureaua lata / cureaua pt aceia care nu au stare si tot misuna prin localitati chiar daca nu au nici o treaba!!! Nu zauitati MASCA SI CUREAUA LATA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *