„FC Ripensia”, alee sau drum public?

Ripensia 2

Locatarii unui bloc cu mai multe scări de pe Aleea „FC Ripensia”, numerele 4-12, au mari probleme din cauza circulației autoturismelor pe fâșia îngustă de asfalt din fața imobilelor în care domiciliază. Deși au solicitat în mai multe rânduri interzicerea accesului autovehiculelor prin fața blocului, răspunsul Primăriei Timișoara a rămas unul negativ, sub motivul că aleea de nici trei metri ar fi „drum public”.

La fața locului se poate observa cu ușurință că așa-zisul „drum public” nu dispune de nici un fel de amenajare – marcaje rutiere pentru carosabil, borduri între trotuar și carosabil sau chiar trotuar. Există doar un calmator de trafic și un indicator cu limitarea vitezei la 30 km/h. Avem de-a face cu o alee de nici trei metri lățime, pe care, în mod normal, ar trebui să aibă acces doar riveranii și mașinile de pompieri sau ambulanțele.

Drumul are sens unic, dinspre strada 1 Decembrie spre Bulevardul Eroilor, fiind intens utilizat de cei care doresc să evite aglomerația din fața Sălii Olimpia. De asemenea, marginea aleii și o porțiune de pământ gol sunt folosite drept locuri de parcare, cu atât mai căutate cu cât nu sunt cuprinse în sistemul de staționare cu plată al Timișoarei.

FC Ripensia

Locatarii blocului se plâng însă de faptul că nu se simt în siguranță pentru că sunt nevoiți să circule împreună cu mașinile. În acest sens ei au trimis mai multe petiții, semnate de peste 120 de familii, dar în zadar, pentru că municipalitatea își menține punctul de vedere.

„Între stradă și alee există diferențe. Domnule primar, prin răspunsurile negative ale dumneavoastră, ați întărit expresiile urâte ale unora care circulă cu mașinile pe aici împreună cu noi (ca un mic exemplu, „Până când vă mai rabdă pământul?”), fapt care ne stresează nu numai pe noi, oamenii maturi, ci și pe copiii noștri de grădiniță. Suntem dezamăgiți total de felul cum ne tratați. (…) Vă întreb și vă rog să îmi spuneți la ce pagină din Codul rutier se prevede că pe aleea care face legătura între strada 1 Decembrie și Bulevardul Eroilor au voie să circule în același timp pietonii și mașinile? Nu se cunoaște diferența dintre un drum public și o alee? Pentru faptul că este alee nici nu este prevăzută în programul de curățenie stradală a orașului. Cu alte cuvinte, din 1971 și până în 2016 aici nu s-a făcut niciodată curățenie de către primărie”, sunt doar câteva dintre nemulțumirile locatarilor din zonă, al căror purtător de cuvânt este domnul Constantin Oprea.

Oamenii au solicitat și toaletarea copacilor din fața blocului, precum și amenajarea unei parcări, ceea ce nu s-a întâmplat, deocamdată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *