Fără restricții în Grecia. Românii vor putea merge în vacanță doar cu buletinul. Care sunt prețurile

Românii au cheltuit 1,9 miliarde de euro pe vacanţe în străinătate în perioada ianuarie - aprilie, dublu față de anul trecut

Românii nu mai au nevoie de certificat de vaccinare sau de test COVID şi pot intra în Grecia doar cu actul de identitate, a afirmat, joi, ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias, aflat la Bucureşti. Referindu-se la cozile imense care se formează în fiecare vară la frontieră, oficialul elen a spus că va fi suplimentat personalul din vămi.

„Aproape am ridicat toate restricţiile legate de pandemie. În acest moment, pentru a veni în Grecia, românii au nevoie doar de bună dispoziţie şi de paşaport, nu mai este nevoie de certificatele digitale, de teste PCR sau rapide, nu este nevoie să fii vaccinat.

Românii şi ceilalţi turişti străini au nevoie doar de actul de identitate”, a afirmat oficialul elen, într-o conferință de presă. El a spus că ştie ce probleme apar la graniţă, unde se formează cozi, iar oamenii sunt nevoiţi să aştepte foarte mult, astfel că s-a decis suplimentarea cu 50% a personalului care deserveşte vămile din nord.

„Nu spun că nu vor fi deloc cozi şi că nu se va aştepta, dar lucrurile vor sta mult mai bine decât în trecut”, a precizat Kikilias, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, turismul şi serviciile conexe reprezintă 25% din PIB-ul Greciei, iar în acest sezon Grecia așteaptă peste un milion de turişti din România.

De la 1 mai până la 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau de trecere prin boală pentru accesul în spaţii interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele. La acea dată, autorităţile luau, de asemenea, în considerare ridicarea cerinţei de prezentare a certificatul digital al UE privind COVID pentru a intra în această ţară. În plus, purtarea măştilor în spaţii interioare nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie, conform HotNews.ro.

Care sunt prețurile

Un român care a ales insula Thassos ca să-și petreacă minivacanța de 1 Mai şi-a povestit experienţa pe grupul Forum Thassos de pe Facebook.

„Cei doi ani de pandemie nu au ştirbit cu nimic frumuseţea locurilor şi ospitalitatea localnicilor. Insula se „deschide” cu fiecare zi ce trece. Peste tot se deschid obloanele, se face curăţenie şi magazin după magazin îşi deschide porţile. Terasele, unele închise, altele din ce in ce mai pline. Preţurile au urcat puţin, cam peste tot, ca şi la noi. Ferry 30+ euro un turism şi două persoane pe sens. Berea de la 3.50 a ajuns la 4.50, atât pe plajă cât şi la terasă. Motorina cea mai ieftină 1.95 până pe la 2.10 la BP.

O masă decentă la restaurant, două porţii, două beri, între 30 si 45 de euro, depinde de locaţie. Din fericire peste tot la fel de gustoasă şi proaspătă. O salată grecească cam 7/8€. Dar până la urmă nici la noi, acum nu mai este ce era anul trecut din perspectiva preţurilor”, a scris românul.

La final, acesta a amintit şi că în Grecia pandemia pare să fi fost dată uitării şi a recomandat această ţară ca destinaţie turistică.

CITEȘTE ȘI: Parcare amenajată pe bani publici în fața Spitalului Premiere, chiar înainte ca soția lui Fritz să nască acolo

„Covidul este istorie şi el, dar încă se mai poartă masca, dar la libera alegere, nefiind obligatorie nicăieri. Ca şi concluzie: Fie că ai 2.000 de euro in buzunar sau ai carne la garniţă, supă la plic sau conserve în bagaje, nu contează. Gura lumii va face ce ştie ea mai bine. Nu trăieşti pentru nimeni, şi nimeni în locul tău. Ia-ţi familia şi două prosoape. Aruncaţi budigăii de plajă în valize şi via Grecia. Nu ştii ce îţi aduce ziua de mâine. Până atunci mai este ziua de azi şi unde mai pui ca mai este şi frumoasă”, a mai scris acesta, potrivit adevarul.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns