Fără măşti textile în şcoli şi facultăţi. Ce vor trebui să poarte elevii şi studenţii în noul an şcolar

Nu se permit măști textile în școli

Fără măști textile. Mai sunt doar câteva săptămâni până la începerea noului an școlar, iar ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, face un apel către profesori și elevi să țină cont de toate măsurile de protecţie pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în unitățile de învățământ. Oficialul a subliniat că în școli vor fi interzise măștile textile. Iată ce vor trebui să poarte elevii şi studenţii în noul an şcolar!

Măştile textile vor fi interzise în școli și facultăți

Ioana Mihăilă a declarat, marți, 24 august, că elevii și studenții vor fi obligați să poarte doar măști de uz medical. Aceasta a ținut să precizeze că se va mai mai permite utilizarea de măști textile.

CITEȘTE ȘI: Profesorul din Timișoara surprins în timp ce dansa lasciv: ”Recunosc… a fost o chestiune aiuristică”

„Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, a spus Ioana Mihăilă.

De asemenea, ministrul a vorbit despre pregătirea noului an școlar. Aceasta a amintit că s-a ales varianta participării fizice a elevilor la școală, cu respectarea normelor de protecție până când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor se menține sub 6 la mia de locuitori.

Masca este obligatorie doar în spațiile închise

Dacă incidența va depăși această limită, ministrul a spus că există varianta ca învățământul să revină la online. O altă variantă este aceea de a trece în online doar elevii nevaccinați și netrecuți prin boală. Momentan, toții elevii se vor întoarce fizic la școală și sunt rugați să respecte măsurile de siguranță.

Masca este obligatorie la școală doar în spațiile închise. În spațiile deschise masca nu va fi obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, unde va fi destul de dificil să se păstreze distanțarea fizică.

„Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție“, a mai adăugat Ioana Mihăilă.

sursa: impact.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Fără măşti textile în şcoli şi facultăţi. Ce vor trebui să poarte elevii şi studenţii în noul an şcolar

  1. La 6 la mie va fi jale.
    Zeci de infectati din familii pt fiecare clasa in care este un copil bolnav.
    Doamne ajuta.
    Se vor umple spitalele intr i luna….

Lasă un răspuns