Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Spania. Sunt anunțate caniculă, ploi torențiale și furtuni

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania, unde  sunt în vigoare coduri portocaliu şi galben de caniculă, ploi torenţiale, vânt puternic şi furtuni, în funcţie de regiune.

CITEȘTE ȘI: Fără măşti textile în şcoli şi facultăţi. Ce vor trebui să poarte elevii şi studenţii în noul an şcolar

Potrivit MAE, Agenţia Meteorologică de Stat – AEMET a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă şi a emis, pentru intervalul 24-25 august, coduri portocaliu şi galben de caniculă, ploi torenţiale, vânt şi furtuni, transmite News.ro.

Miercuri, va fi Cod galben de furtuni pentru comunităţile Madrid, Aragon, Castilla y León, Castilla-La Mancha şi Catalonia; Cod galben de vânt de coastă (forţa 7) pentru Galiţia.

“Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca cetăţenii români să consulte în permanenţă informaţiile publice comunicate de autorităţile spaniole. De asemenea, în caz de urgenţă, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate să contacteze autorităţile competente, apelând telefonul de urgenţă 112”, a transmis MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns