Familia Regală vrea să fie scutită de taxa pe Castelul de la Săvârşin pentru că Regele Mihai e veteran de război

O localitate se dezvoltă, , în următorii ani, ca un centru de atracţie turistică important în vestul ţării

Regele Mihai si familia sa au solicitat, la inceputul anului, autoritatilor din comuna Savarsin, Arad, scutirea de la plata taxelor locale, invocand prevederi din Legea 44/1994 privind veteranii de razboi si din noul Cod Fiscal, care le-ar permite acest lucru.

Informatia a fost confirmata de Ioan Vodicean, primarul comunei Savarsin. Acesta a precizat ca, pana anul trecut, impozitele aplicate asupra domeniului regal din Savarsin aduceau venituri la bugetul local de circa 33-35.000 de lei anual. „Pentru o comunitate mica este o suma insemnata”, a spus Vodicean.

Incepand cu 2016, bugetul local va fi lipsit de acesti bani, in conditiile in care regele Mihai ar fi solicitat scutire de la plata. Ce raspunde Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I.

„Prevederea la care faceti referire in intrebarea dumneavoastra a intrat in vigoare odata cu noul Cod Fiscal, la 1 ianuarie 2016. Majestatea Sa Regele si Familia Regala, au sprijinit, incepand din anul 1943, in multiple si variate feluri comunitatea savarsineana si vor continua sa o faca”, a raspuns Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I.

Potrivit Legii 227/2015, art.485 alin.(1) si art.487, sunt scutiti de la plata taxelor speciale si alte taxe locale veteranii de razboi si vaduvele nerecasatorite ale veteranilor de razboi.

Casa Regala, o familie bogata

Casa Regala a Romaniei ocupa locul 81 in Top 300 Capital 2015, cu o avere de 58-60 milioane de euro, care ar consta in mii de hectare de terenuri agricole si de paduri, castele si numeroase paduri, potrivit Capital. Aceste proprietati au apartinut Familiei Regale pana in 1948, cand au trecut in proprietatea statului, insa dupa Revolutie, multe din acestea au fost recuperate. Printre proprietati se afla si domeniul regal de la Savarsin. Castelul de la Savarsin a restaurat, fiind inaugurat in octombrie 2015, dupa opt ani de lucrari. Castelul a fost retrocedat Regelui Mihai in 2001.

Regele Mihai se regaseste pe lista cu datoriile fiscale ale persoanelor fizice, publicata, luni, de ANAF, cu o datorie la bugetul statului de 4,107 milioane lei, din care 1,999 milioane lei obligatii fiscale principale si 2,108 milioane lei obligatii fiscale accesorii. Obligatiile fiscale restante ale Regelui Mihai au fost contestate, o procedura judiciara fiind in curs de desfasurare, a anuntat Biroul de presa al Majestatii Sale Regele Mihai.

Unul din modurile in care Casa Regala castiga bani este asocierea cu diverse companii si branduri comerciale. De exemplu, in 2015, Casa Regala si-a imprumutat numele unor produse de ciocolata de la Kandia. Printre ele se numara ciocolata cu lapte „Alteta Sa Regala Principesa Margareta”, ciocolata amaruie „Alteta Sa Regala Principele Radu”, cu 55% cacao, precum si ciocolata amaruie „Castelul Peles”, cu 75% cacao.

La inceputul lunii martie, Consiliul Regal a anuntat ca Regele Mihai a fost supus unei operatii chirurgicale, avand diagnosticele „carcinom epidermoid metastazant” si „leucemie cronica”. Consiliul a precizat ca Regele Mihai I a decis sa transmita mesajul ca fiica sa, Margareta, il va reprezenta si va duce la indeplinire toate actiunile sale publice.

Sursa: hotnews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Familia Regală vrea să fie scutită de taxa pe Castelul de la Săvârşin pentru că Regele Mihai e veteran de război

  1. Absolut normal.Exista prevederi legale aplicabile tuturor romanilor.De ce nu ? Adica s-ar dori ca doar unora sale fie aplucabile aceste prevederi ale legilor ? Cui nu-i convine sa schimbe legea !!!

  2. acest criminal ar fi trebuit judecat de un tribunal militar pt. asasinarea maresalului Ion Antonescu,in cardasie cu jidanii si pt. predarea a zeci de mii de ofiteri romani rusilor…si din moment ce a abdicat,nu mai poate fi numit rege ci, un prapadit de balbait!!!—p.d.–in ce razboi o luptat parazitu’ asta?!

Lasă un răspuns