Familia polițistului ucis va fi despăgubită cu 20.000 de euro

cristian amariei

Familia polițistului omorât în misiune în judeţul Timiş va primi 20.000 de euro despăgubire. Banii vor fi plătiţi de ministerul de Interne.

Sindicaliștii din poliţie atrag însă atenția că suma este mult prea mică şi că legea ar trebui modificată în aşa fel încât rudele celor căzuţi la datorie să primească mai mulţi bani, mai ales că numărul atacurilor asupra oamenilor legii creşte de la an la an.


stefan quaiCITEŞTE ŞI: Cine era medicul care a murit în timp ce era de gardă

 

 


Cosmin Andreica – președintele Sindicatului Europol: MAI se va deconta față de familie și a achitat o despăgubire de doar 20.000 de euro pentru viața polițistului, asta în timp ce viața unui urs brun braconat costa 40.000 de euro. Cam asta este valoarea polițistului român în România.

Valoarea despăgubirii pentru poliţiştii căzuţi la datorie în misiuni se acordă în baza unei Hotărâri de Guvern emise în urmă cu 10 ani. De atunci, nimic nu s-a schimbat, spun sindicaliştii.
Cosmin Andreica – președintele Sindicatului Europol: Trebuie ca în momentul în care polițistul își riscă viața, să știe că în spatele lui stă un minister care îl apară și o legislație de care va putea beneficia în situația unei astfel de tragedii. Mai mult ca sigur familia nu va putea accesa sub nicio formă o sumă mai mare din partea MAI, nici în instanţă, nici pe baza actelor normative în vigoare.


siasCITEŞTE ŞI: Luptătorii SIAS care l-au prins pe criminalul polițistului nu au părăsit Timișul înainte de a trece pe la Cristi pentru a-i spune că și-au îndeplinit misiunea

 

 


Copiii poliţistului vor putea să ajungă în şcolile militare fără examen şi soţia lui va putea fi încadrată în structurile MAI.

Cristian Amariei avea 43 de ani, era căsătorit şi avea 2 copii. El a fost victima unei misiuni prost organizate, după cum recunoaşte chiar comandantul Poliţiei Române.

Ioan Buda – comandantul IGPR: Au fost câteva nereguli care au fost în organizarea misiunii. Colegii mei de la București sunt la Timișoara, controlul este în desfășurare.

Un caz similar a avut loc la Suceava, în urmă cu doi ani. Un poliţist a fost atacat cu sabia de infractorul pe care îl căuta, dar a scăpat cu viaţă. Agentul de la trupele speciale nu purta cască de protecţie şi a fost grav rănit.

Pentru că a fost rănit grav, poliţistul a fost trecut în rezervă. A primit atunci 8.000 de euro. Ministerul de Interne spune că a schimbat legea, iar agentul de la trupele speciale a devenit primul poliţist care primeşte bani pentru decontarea tratamentului şi a spitalizării chiar şi după pensionare.

Până acum, ministerul a plătit 27.000 de euro.

Şeful celui mai mare sindicat din poliţie spune însă că ministerul are multe de rezolvat pentru a avea grijă de angajaţii săi, scrie digi24.ro.

Dumitru Coarna – lider SNPPC: Am avut un politist Titu venit de la fața locului, cercetare pe timp de noapte, sediul poliției, neavând oameni suficienți, a rămas la serviciu, accident vascular, moarte în spital, nu i-au acordat nicio sumă de bani, spunând că nu e în legatură cu serviciu, e un sistem păcătos abuziv. Nu se va schimba nimic, vom merge la fel!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Familia polițistului ucis va fi despăgubită cu 20.000 de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *