Investiții de modernizare a infrastructurii într-o comună timişeană

topolovatu mare 5

Comuna Topolovățu Mare a reușit, în ultimii doi-trei ani, să atragă mai multe finanțări decât poate că a făcut-o în anii anteriori care scurs de la Revoluție.

Să trecem în revistă câteva dintre aceste investiții, menite să accelereze procesul de modernizare, rămas mult în urmă, poate și din cauza faptului că această unitate administrativă are șase localități componente și câteva dificultăți serioase la introducerea unora dintre utilități.


cristian amarieiCITEŞTE ŞI: Familia polițistului ucis va fi despăgubită cu 20.000 de euro

 


Primul obiectiv în execuție este înființarea rețelei de canalizare, lucrările la aceasta fiind în proporție de 40 la sută efectuate și, de-asemenea, în curs de realizar se află și stația de epurare a apelor uzate.


stefan quaiCITEŞTE ŞI: Cine era medicul care a murit în timp ce era de gardă

 

 


Finanțarea, în valoare de circa patru milioane de lei, provine din fonduri guvernamentale din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) I.

Ulterior, la stația de epurare de la Topolovățu Mare urmează a fi racordate și rețelele ce se vor înființa în satele Șuștra, Iosifalău și Ictar-Budinț. Pentru celelalte două așezări această utilitate, deocamdată, rămâne la modul viitor.

După încheierea lucrărilor la subteran străzile vor fi asfaltate, în aceast scop existând o finanțare europeană de un milion de euro, obținută prin intermediul Agenției de Finanțare Investițiilor Rurale (AFIR).

Lucrările vor începe, în acest an, cu mențiunea că data demarării șantierului depinde de cât de repede se va finaliza licitația de execuție. Odată cu realizarea acestui obiectiv, modernizarea străzilor din reședința comunei va cuprinde la 60 la sută din lungimea acestora.

Tot în categoria investițiilor aflate în desfășurare se încadrează și asfaltarea DC 76, care leagă drumul județean de satul Cralovăț, lucrare finanțată prin PNDL II aceasta având ca termen de finalizare luna aprilie 2020.

Rămânând în sfera infrastructurii, a patra investiție, repectiv podul peste Bega, de la Ictar-Budinț, care are aceeași sursă financiară ca și cea anterioară, va începe curând.

Pentru acest obiectiv contractul de finanțare a fost semnat în luna decembrie a anului trecut, în prezent fiind finalizată licitația și fiind semnat contractul de execuție.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *