Facturile la gaze ar urma să scadă foarte curând, după ce prețurile de referință la gaze naturale au ajuns la sub 40 euro/MWh

Înnoire edilitară într-o localitate timișeană

Facturile la gaze ar urma să scadă foarte curând, după ce prețurile de referință la gaze naturale au ajuns la sub 40 euro/MWh

Prețurile de referință la gaze pe piață din Europa au scăzut luni sub pragul de 40 euro (43 de dolari) pentru un Megawatt-oră, în condițiile în care vremea blândă a redus cererea, transmite DPA.

La hub-ul TTF de la Amsterdam, cotațiile la gaze naturale cu livrare în luna următoare au scăzut luni dimineață la 39,65 euro pentru un Megawatt-oră, cel mai redus nivel din iulie 2021.

CITEȘTE ȘI: Furt de europaleţi din parcarea unui magazin, la Moşniţa

În vara anului trecut se înregistra un nivel record de 345 euro pentru un Megawatt-oră.

În ultimele luni, cotațiile la gaze naturale au scăzut semnificativ, în principal în urma gradului ridicat de umplere al facilitaților de stocare.

Un alt motiv pentru scăderea prețului la gaze îl reprezintă temperaturile mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului în majoritatea regiunilor.

Actualele temeri privind o potențială criză bancară vor duce probabil la noi scăderi ale cotațiilor la gaze naturale, în condițiile în care crizele financiare au un impact negativ asupra economiei, având ca rezultat o cerere mai redusă pentru energie, scrie Agrepres, citată de antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *