Facturile la căldură vor EXPLODA! Cât vor plăti timişorenii

intretinere

Gerul care s-a abătut în ultima luna asupra României a îngheţat aproape totul, mai puţin preţul facturilor la încălzire. Din cauza condiţiilor meteo dificile, românii ar putea să plătească foarte mult în această lună, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cheltuielile urmând să fie enorme.

„În Timişoara, preţul gigacaloriei pentru populaţie a rămas neschimbat, însă facturile privind cheltuielile pentru încălzire pentru decembrie 2016 vor fi cu 20 la sută mai mari decât cele din luna decembrie a anului 2015”, susţin cei de la Colterm.

Datele furnizate de aceştia au în vedere creşterea consumului energetic privind producerea agentului termic, în condiţiile în care media temperaturilor exterioare a scăzut semnificativ în comparaţie cu decembrie 2015.

Citeşte şi: STENOGRAMĂ ŞOCANTĂ! Un medic din Timişoara şi-a ameninţat fosta iubită că o va bate în aşa fel încât sechelele cu care aceasta va rămâne să nu poată fi demonstrate de medicina legală

De asemenea, factura pe luna ianuarie va păstra acelaşi trend, cel puţin în Timişoara, pentru că media temperaturilor înregistrate în acest interval se află, cel puţin până acum, la acelaşi nivel scăzut.

Petre Olaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari Timişoara, susţine că 90 la sută dintre abonaţii Colterm vor avea de plătit pentru luna ianuarie o sumă mult mai mare pentru energia termică furnizată.

El motivează acest lucru prin faptul că acest segment de populaţie a optat pentru facturare şi în lunile de vară, când nu se livrează căldură.

„O parte din costurile pentru luna decembrie a anului trecut sunt acoperite şi de plătile făcute în septembrie”, a precizat preşedintele FALT.

„În schimb, în ianuarie factura de la Colterm nu va conţine şi aceasta facilitate, iar populaţia va trebui să suporte o povară financiară foarte mare”, a adăugat Petre Olaru.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns