Factura uriașă la curent primită de o primărie din vestul țării: „A fost un șoc”. Edilul a desemnat un om care citeşte contorul în fiecare zi

Factura uriașă la curent primită de o primărie din vestul țării: "A fost un șoc". Edilul a desemnat un om care citeşte contorul în fiecare zi

Factura uriașă la curent primită de o primărie din vestul țării: „A fost un șoc”. Edilul a desemnat un om care citeşte contorul în fiecare zi

O primărie din Judeţul Arad s-a trezit că are de plătit o factură uriaşă la curent, asta deşi a înlocuit acum câţiva ani sistemul de iluminat stradal cu lămpi led. 160 de mii de lei trebuie să achite Primăria din Zăbrani pentru iluminatul public din ultimele şase luni. Şi nu este singura povară pentru bugetul local. Pentru schimbarea becurilor clasice cu unele cu led, primăria plăteşte firmei care le-a montat în urmă cu trei ani o rată lunară de 38 de mii de lei.

În 2019, atunci când pe stâlpii de iluminat au fost montate becuri cu led, Primăria Zăbrani spera să facă economie şi ca factura la energie să fie din ce în ce mai mică.

Factura uriașă la curent, primită după regularizare

Cum în ultima perioadă preţurile la energia electrică au explodat, factura primită după regularizare a căzut ca un trăsnet pe autorităţile locale.

Dănuţ Codrean – primar Zăbrani: Sigur că a fost un şoc. Am primit o factură enormă, din punctul meu de vedere, şi care cu siguranţă ne va crea suficient de multe probleme.

Autorităţile au montat ceasuri pe fiecare stâlp, pentru a controla consumul

În comuna Zăbrani sunt în total 800 de stâlpi de iluminat, iar la acest consum se adaugă şi cel din instituţiile publice.

În încercarea de a face economie, autorităţile au montat ceasuri pe fiecare stâlp, pentru a controla consumul, conform observatornews.ro.

De la miezul nopţii şi până dimineaţa, la ora 4.30, becurile sunt stinse pe străzi.

Dănuţ Codrean – primar Zăbrani: Odată cu aceste măsuri, lumea a fost îngrijorată şi se temea într-un fel de posibilitatea apariţiei hoţilor în zonă.

CITEȘTE ȘI: Atenție! Mesaje false transmise în numele Enel România

Am convenit ca în perioada respectivă, patrula poliţiei locale să fie însoţită de un pompier voluntar şi un angajat din cadrul serviciului utilitar gospodăresc.

Ca să ţină consumul sub control, primarul a desemnat un om care citeşte contorul în fiecare zi.

Dănuţ Codrean – primar Zăbrani: Am constatat că avem un consum de 9000 de kw pe lună.

Ne-am întors cu 50 de ani în urmă

Localnicii, împovăraţi şi ei de facurile mari la curent, înţeleg că trebuie să strângă cureaua.

Ne-am întors cu 50 de ani în urmă, dacă nu mai mult. Mâine, poimâine dai un salariu întreg pe curent, şi restul, de unde trăim?

Plătim cât putem, cât nu, mai reducem şi noi.

Autorităţile locale încă mai caută soluţii reduce consumul de energie, astfel încât investiţiile demarate în comună ţă nu fie puse în pericol.

Foto: Primăria Zăbrani


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *