Cum să fermentați corect mustul pentru a nu muri. Sfaturi de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a atras atenția asupra pericolului din timpul producerii mustului, în această perioadă a anului, după ce pompierii au fost solicitați recent „pentru extragerea unei persoane căzută în beci” care a fost intoxicată de dioxid de carbon rezultat în urma procesului de fermentare a acestei băuturi.
„Ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii militari din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Mureș, Cluj și Iași.
O misiune care a necesitat atenție sporită din partea salvatorilor băcăuani a avut loc ieri, în localitatea Balcani.
CITEȘTE ȘI: Mare festival într-o localitate timișeană
Echipajele de intervenție au fost solicitate să acționeze pentru extragerea unei persoane căzută în beci.
Sosiți la fața locului, colegii noștri au găsit o victimă în vârstă de 80 ani, conștientă, intoxicată cu dioxid de carbon rezultat în urma procesului de fermentație a mustului.
Salvatorii au scos victima la suprafață și i-au acordat măsuri de prim ajutor, ulterior fiind transportată la spital”.
Iată lista cu măsurile care trebuie luate pentru evitarea incidentelor:
puneți mustul la fermentat în spații deschise;
ventilați corespunzător încăperile în care fierbe vinul;
anunțați un apropiat înainte de a intra într-o astfel de încăpere.
„Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale! Fiți responsabili și preveniți situațiile care se pot transforma în adevărate tragedii!”, explică IGSU pe pagina de Facebook.