Cum să fermentați corect mustul pentru a nu muri. Sfaturi de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Cum să fermentați corect mustul pentru a nu muri. Sfaturi de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Cum să fermentați corect mustul pentru a nu muri. Sfaturi de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a atras atenția asupra pericolului din timpul producerii mustului, în această perioadă a anului, după ce pompierii au fost solicitați recent „pentru extragerea unei persoane căzută în beci” care a fost intoxicată de dioxid de carbon rezultat în urma procesului de fermentare a acestei băuturi.

„Ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii militari din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Mureș, Cluj și Iași.

O misiune care a necesitat atenție sporită din partea salvatorilor băcăuani a avut loc ieri, în localitatea Balcani.

CITEȘTE ȘI: Mare festival într-o localitate timișeană

Echipajele de intervenție au fost solicitate să acționeze pentru extragerea unei persoane căzută în beci.

Sosiți la fața locului, colegii noștri au găsit o victimă în vârstă de 80 ani, conștientă, intoxicată cu dioxid de carbon rezultat în urma procesului de fermentație a mustului.

Salvatorii au scos victima la suprafață și i-au acordat măsuri de prim ajutor, ulterior fiind transportată la spital”.

Iată lista cu măsurile care trebuie luate pentru evitarea incidentelor:

puneți mustul la fermentat în spații deschise;

ventilați corespunzător încăperile în care fierbe vinul;

anunțați un apropiat înainte de a intra într-o astfel de încăpere.

„Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale! Fiți responsabili și preveniți situațiile care se pot transforma în adevărate tragedii!”, explică IGSU pe pagina de Facebook.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *