Fabrica de zahăr de la Luduș şi-a închis definitiv porţile. Sute de oameni rămân fără loc de muncă

Fabrica de zahăr de la Luduș şi-a închis definitiv porţile. Sute de oameni rămân fără loc de muncă

Lovitură grea pentru sute de fermieri din opt județe din Transilvania. Aceştia vor rămâne cu buzunarele goale, după ce au cultivat sfeclă de zahăr, dar nu vor mai avea unde să o valorifice. Fabrica  de la Luduș, care prelua întreaga cantitate produsă în zona Ardealului, şi-a închis definitiv porţile.

CITEȘTE ȘI: Tanczos Barna le recomandă românilor montarea centralelor pe lemne: „Nu e nicio rușine. În Austria se bazează în continuare pe lemn”

Compania franceză care deţine fabrica de la Luduş a decis să încheie afacerile din țara noastră și din China. Sute de fermieri rămân acum fără contracte și alte câteva sute de oameni… fără loc de muncă.

Iacob Boca – fermier: O dată cu închiderea fabricii  de la Luduş va apărea un impact foarte mare, social şi economic, pentru cele 8 judeţe în care au fost cultivatori de sfeclă, colegii noştri, 6-700 de fermieri în fiecare an. Muncitorii din fabrică au plecat acasă, vor rămâne şomeri. 

O singură fabrică de procesare a sfeclei de zahăr rămâne la Roman

Judeţul Mureş a fost și a rămas unul dintre cei mai mari producători datorită solului potrivit pentru cultura sfeclei de zahăr. În 1989, în România funcţionau 33 de fabrici de zahăr, dar astăzi mai funcționează doar două. Anul trecut, fabrica de la Luduș a produs aproximativ în jur de 65.000 de tone de zahăr.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *