Expoziția World Press Photo ajunge în Timișoara

press photo

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, se va deschide și anul acesta în Timișoara, din 13 până în 30 august, cu sprijinul Muzeului de Artă Timișoara, al Consiliului Județean Timiș, al Ministerului Culturii și al Ambasadei Olandei în România.

CITEŞTE ŞI: Toată Timișoara știe: un oltean la primărie!

Expoziția va putea fi vizitată de la 10 la 18, de marți până duminică, la Palatul Baroc din Piața Unirii numărul 1.

„Vizitatorii sunt rugați să sprijine eforturile instituţiei noastre de a limita răspândirea şi contractarea virusului SARS-CoV-2, prin respectarea strictă a regulilor obligatorii de igienă personală, distanţare fizică şi acces în muzeu.

Evenimentul din Timișoara este organizat de Fundația Eidos și face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție”, transmit organizatorii.

CITEŞTE ŞI: Prostituată româncă în Germania: „Trebuie să muncesc şi să câştig bani”

”Având în vedere că astăzi lumea, jurnalismul și fotografia suferă modificări seismice, WPP se străduiește să ajute atât jurnaliștii vizuali cât și publicul lor să înțeleagă și să răspundă la aceste transformări, astfel încât aceste libertăți să poată fi asigurate și în lupta cu știrile false să se alăture și exemplele de excelentă practică.” a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation, reprezentantat World Press Photo în România.

World Press Photo 2020 în cifre: 4.282 de fotografi din 125 de țări au înscris anul acesta la World Press Photo nu mai puţin de 73. 996 de fotografii.

Dintre aceștia, doar 44 de fotografi au ajuns în selecția finală a juriului.

Pentru actualizări permanente se poate urmări pagina de facebook a expoziției: www.facebook.com/WorldPressPhotoRomania.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *