Expoziția ”Arhitectura devoțiunii – operele lui Lipót Baumhorn din Szeged și Timișoara”

Expoziția ”Arhitectura devoțiunii – operele lui Lipót Baumhorn din Szeged și Timișoara”

Municipiul Timișoara organizează, la Centrul Multifuncțional Bastion, expoziția ”Arhitectura devoțiunii – operele lui Lipót Baumhorn din Szeged și Timișoara”, în colaborare cu Muzeul Maghiar de Arhitectură și Centrul de Documentare pentru Protecția Monumentelor din Budapesta (MEM MDK) și cu Comunitatea Evreiască din Szeged.

Lipót Baumhorn este arhitectul unora dintre cele mai reprezentative clădiri din Timișoara, precum Palatul Apelor, Palatul Lloyd, Sinagoga din Fabric, sediul Comunității Evreilor din Timișoara, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”. Fotografiile clădirilor din Timișoara au fost realizate de dl. Constantin Duma, fotograf Agerpress, și puse la dispoziție cu titlu gratuit Municipiului Timișoara.

Arhitectura devoțiunii – operele lui Lipót Baumhorn din Szeged și Timișoara” este un eveniment cultural organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș în cadrul proiectului DTP2-084-2.2 – REDISCOVER. Acest proiect, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea, este implementat de Municipiul Timișoara în perioada 2018-2021, și are ca obiectiv redescoperirea și valorificarea patrimoniului cultural evreiesc din cele 8 țări partenere.

Expoziția poate fi vizitată cu titlu gratuit în perioada 12 februarie – 12 martie 2021.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns