Cozi uriașe la Primăria Timișoara: primele efecte ale digitalizării

E nebunie la Direcția Fiscală a Primăriei Timișoara. De câteva zile, se formează cozi uriașe, de parcă lumea ar veni să primească bani, nu să dea. Explicația este însă simplă: avem deja primele efecte ale digitalizării și debirocratizării introduse de administrația condusă de Dominic Fritz, care a reușit, iată, în doar patru luni să trezează un civism nebănuit în rândul timișorenilor.

CITEȘTE ȘI: Nelu Tătaru propune ca farmaciile să devină centre de testare și vaccinare anti-COVID

Stau oamenii cu orele la coadă, înfruntă și riscurile de contaminare, doar ca să-și plătescă dările cu care primăria să facă mult-așteptatele proiecte. Cu toții sunt impresionați de ceea ce înseamnă digitalizare și vorbesc în termeni laudativi de softurile aplicate de ”oamenii faini” din primărie, care au reușit, iată, să producă atâta emulație la plata impozitelor.

Avem, așadar, o primă concretizare a promisiunilor de digitalizare din campania electroală, care se regăsesc, în sfârșit, transpuse în realitate. Asta înseamnă să faci digitalizare adevărată!

11 Comments
Braia Liviu 26 februarie 2021
La cățiva pași, la poștă ,lângă fosta' Cina' se poate plăti ,numerar sau cu card, în căteva minute.
Ciprian 26 februarie 2021
Un articol foarte prost si fara legatura cu jurnalismul! Oare ati stat de vorba cu cei din Primarie?  Care este punctul lor de vedere? Site-ul functioneaza iar daca ai cont poti plati fara probleme (chiar daca nu este facut de actuala administrație). Descrierea unei poze nu inseamna jurnalism! Rusine Renasterea Banateana!
Ro 26 februarie 2021
Am plătit pe site-ul dfmt, cu cardul,  rapid si eficient. Nu e meritul lui Fritz, site-ul acela penibil exista si înainte.  Mama mea nu are card,  s-a dus la posta din zona si a plătit în mai puțin de 5 min. La unii pur și simplu le place să stea la coadă.  Si acest lucru se întâmplă în fiecare an.
schnapps 26 februarie 2021
am platit impozitele pe masina si apartament pe platforma ATLAS DMFT, a durat 3 minute. Despre ce vorbim aici ? La coada nu sunt numai persoane in varsta
Dan 25 februarie 2021
Poate nu stie toata lumea unde sa-si bage ...degetul !
Marius 25 februarie 2021
Mda...s-au pornit postacii...3 deocamdata. Sunteti cu ora sau cu postarea ? Mare magarie.
eu 25 februarie 2021
Baba de la parter nu are card, nu vrea sa isi faca  si nu va avea niciodata nici macar cont bancar. Ar putea sa mearga sa plateasca la posta dar ii place la Primarie ca e in centru. Si poate sa plateasca si la prietena ei de la et 1 care se deplaseaza greu - doar spune numele si adresa.
Digitalizatul 25 februarie 2021
Un articol mai prost ca acesta, rar am mai vazut. Unde e corelatia intre digitalizare si coada? Nici macar nu sunt pro Fritz si mi se pare absolut jenant genul acesta de articol denigrant doar de dragul de a fi denigrant. Felicitari, faceti mandru jurnalismul roman!