Explozia imobiliară are, la Timişoara, şi efecte neplăcute. A început iarăşi să crească numărul persoanelor angajate fără forme legale

blocuri noi

Asistăm, din nou, la un boom imobiliar, lucru reflectat şi de creşterea preţurilor, îndeosebi la locuinţele noi. Se vinde aproape orice, în mai toate zonele Timişoarei, multe tranzacţii făcându-se chiar din faza de proiect.
Din punct de economic, fenomenul este bine-venit, având consecinţe dintre cele mai favorabile. Din păcate, apar şi aspecte mai puţin plăcute, unele chiar tragice.

Astfel, a început iarăşi să crească numărul persoanelor angajate fără forme legale, de la începutul anului şi până în prezent înregistrându-se 377 de cazuri. Dintre acestea, majoritatea sunt în sectorul construcţiilor.
Amenzile sunt foarte drastice, pentru un singur angajat depistat că lucrează „la negru” sancţiunea fiind de 20.000 de lei. Tot în acest sector au apărut şi aspecte mult mai grave, din cauza instructajului superficial care se face la angajare.

În primele opt luni ale anului, s-au înregistrat nu mai puţin de 155 de accidente de muncă, dintre care 28 au fost mortale. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiş a aplicat 452 de amenzi, valoarea totală a sumelor fiind de 8,2 milioane lei. În ceea ce priveşte piaţa muncii, se constată o dinamică tot mai accentuată.

Deşi, lună de lună renunţă la joburi aproximativ 12.000 de angajaţi, se reuşeşte, chiar dacă mai greu, ocuparea locurilor de muncă devenite disponibile.

„Atragem atenţia că ITM a intensificat controalele, iar amenzile sunt foarte mari. În acest sector nu trebuie făcut nimic formal sau superficial, pentru că putem avea consecinţe dramatice”, a declarat Pavel Kasai, inspector-şef al ITM Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Explozia imobiliară are, la Timişoara, şi efecte neplăcute. A început iarăşi să crească numărul persoanelor angajate fără forme legale

  1. „Boomul imobiliar ” de la Giroc , început , din nou , în 2012, duce în continuare la construirea de blocuri lângă case și invers , fără o concepție și o viziune urbanistică , o aglomerare necontrolată de persoane , ideea e bani să iasă pentru camarilă cu acceptul edilului , care nu știe și nu cunoaște nimic dar poate după 5-6 mandate câte are în următoarele 5-6 se va dezmeticii , doar e pe viață,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *