Nemulțumirile dascălilor de la clasele primare ale minorităților naționale continuă

lenau 6

Anul școlar a început, la unitățile de învățământ ale minorităților naționale, cu o grevă de avertisment.

Învățătorii erau nemulțumiți de prevederile Ordonanței nr.9/2018, care prevede ca ”în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de limbă și literatură română prevăzute în planurile de învățământ să fie predate de profesori cu studii superioare”.

Greva japoneză continuă și în prezent, dascălii fiind la fel de supărați. Între timp ei au depus o mulțime de petiții, iar o delegație a dascălilor de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau”, condusă de Virgil Popescu, liderul Sindicatului Independent al Învățământului Preuniversitar Timiș, s-a întâlnit cu Valentin Popa, ministrul educației.
Potrivit lui Popescu, discuțiile la București s-au axat pe faptul că profesorii de limba română nu au abilitățile necesare ca să le predea elevilor din ciclul primar, care de-abia acum învață să scrie și să citească. S-a convenit ca pentru micuții care sunt în clasele pregătitoare, I și a II-a, limba română să se studieze cu învățătorul de la clasă, în acest sens urmând să fie emis un nou act legislativ.

Potrivit lui Francisc Halasz, inspector general-adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, problema va fi tranșată la viitoarea întâlnire dintre Kelemen Hunor, președintele UDMR și Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților.

Între timp, la clasele primare, limba română este predată de profesori, însă după cum menționa Elena Wolf, directoarea Liceului Teoretic ”Nikolaus Lenau”, aceștia sunt dintre cei care au fost repartizați în ședința publică din 7 septembrie, care au luat note mici la titularizare și care nu au prins nici măcar comuna Jamu-Mare…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *