Experți în chirurgia ginecologică operează la Timișoara

chirurgie

Spitalul Municipal Timișoara, alături de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş”, organizează, în perioada 9-10 noiembrie, prima ediție a conferinței ”Actualizări în Chirurgia Ginecologică”, care va dezbate o temă de mare interes în medicină, chirurgia minim invazivă, și va reuni la Timișoara experți în chirurgia laparoscopică și vaginală.

CITEȘTE ȘI: Cutremur produs în această dimineaţă în Banat! L-aţi simţit?

Vor fi prezenți specialiști de renume precum prof. dr. Jean Dubuisson din Geneva – coordonatorul unității de chirurgie ginecologică din cadrul secției de obstetrică – ginecologie a Spitalului Universitar Geneva și membru al Swiss Foundation for Innovation and Training in Surgery, Hôpitaux Universitaires de Genève; dr. Ion Andrei Mueller-Funogea din Dusseldorf, medic-șef Obstetrică – Ginecologie la Marien Hospital Dusseldorf, director al ”Euregio Kontinenz Centrum” Aachen și consilier al Deutschen Kontinenz Gesellschaft; prof. dr. Elvira Brătilă din București, președintele Societății Române de Uroginecologie, membru fondator al Societății Est-Europene de Endometrioză și Infertilitate (EESEI) și unul dintre primii ginecologi români care a realizat intervenții robotice minim-invazive; și prof. dr. Petre Cornel Brătilă din București, fondatorul și dezvoltatorul specialității de uroginecologie în România cu peste 30 de ani de experiență.

CITEȘTE ȘI: Aquapark în Timiș. Vezi când va fi gata

Conferința va dezbate modalitățile de abordare – pe cale vaginală sau laparoscopică a tulburărilor de statică pelvină și a histerectomiei pentru patologie benignă.

Elementul central al conferinței va fi reprezentat de operații live, în cadrul cărora vor fi abordate atât vaginal, cât și laproscopic câte un caz cu același tip de patologie, oferind astfel oportunitatea de a discuta beneficiile și dezavantajele fiecărui tip.

CITEȘTE ȘI: O comună din Timiș devine tot mai atractivă pentru timișoreni

”Ideea de a organiza o conferință pe această temă vine ca o continuare a preocupării existente în spitalul nostru pentru chirugia minim invazivă. Prin aceasta înțelegem chirugia laparoscopică și cea transvaginală.

Ideea este de a realiza operații complexe prin incizii foarte mici care permit o recuperare extrem de rapidă a pacientei și durere minimă post-operatorie.

CITEȘTE ȘI: Scandal monstru la Timișoara! Câțiva locuitori s-au trezit cu un bloc între case

În momentul de față, clinica noastră are în dotare două turnuri de laparoscopie noi și performante, iar peste 60 la sută dintre histerectomii (operații de extirpare a uterului) se efectuează pe cale laparoscopică sau transvaginală.

Prin chirugie minim invazivă se rezolvă în clinica noastră și cazuri de fibrom uterin, adenomioză, cancer de col și endometru, prolaps genital și incontinență urinară.

Prin această manifestare se dorește promovarea tehnicilor de chirurgie minim invazivă în rândul practicienilor.

Se estimează că vor fi prezenți 80 specialiști și medici primari și 170 de studenți și medici rezidenți”, au precizat coordonatorii evenimentului, prof. dr. Dorin Grigoraș și conf. dr. Laurențiu Pirtea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *