Execuția lui Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a auzit că va fi… executat în luna martie, informația fiind transmisă de directorul SPP, generalul Lucian Pahonțu, prin intermediul vicepremierului Paul Stănescu care, după aceea, l-a înștiințat pe șeful partidului despre pericolul care îl paște.

Aflând ce soartă crudă îl așteaptă, Liviu Dragnea a declarat că nu se va lăsa îngenunchiat și că va muri, metaforic, în picioare. Noroc că a avut timp să instaleze noul Guvern, iar până la execuție se mai poate delecta cu câteva partide de pescuit, aruncând peștii prinși în apă.

Citeşte şi: O localitate numai bună pentru cei care îşi doresc un trai liniștit. Sunt case cu 20.000-25.000 de euro

Așadar, cel despre care se spunea că este un personaj veninos se numește Lucian Pahonțu și coordonează paza demnitarilor, putând intra în contact vizual cu aceștia când dorește să-și facă simțită prezența și să-și verse veninul. Ne gândim că Liviu Dragnea nu va fi pus la zid, ci constrâns să demisioneze din fruntea PSD dacă planul veninos va funcționa fără cusur. Cum se poate proceda?

Mai întâi se încheagă un grupuleț de nemulțumiți din partid care încep să-și sape liderul. Acești apropiați îți rând în față și te lucrează pe la spate. Liviu Dragnea a folosit același plan când l-a executat pe Victor Ponta. Doar că atunci a beneficiat și de protestele stradale ce veniseră la fix, plus contribuția președintelui Klaus Iohannis care și-a dorit Guvernul său, pe care l-a și avut timp de un an.

De data asta strada pare să-și fi epuizat indignarea din moment ce un nou Guvern al șefului statului nu mai este cu putință. În cazul acesta rămâne varianta subminării din interiorul partidului, chiar dacă șansele de reușită sunt mai mici. Astfel, grupul uneltitorilor ar trebui să se infiltreze într-un centru de putere.

Foștii premieri Sorin Grindeanu și Mihai Tudose au încercat să facă diverse manevre în acest sens, însă Liviu Dragnea ”le-a tăiat macaroana”. Cu doamna Viorica Dăncilă în fruntea Guvernului nu se prevăd acțiuni subversive la adresa liderului PSD.

Singurul punct nevralgic îl reprezintă candidatura lui Liviu Dragnea la funcția supremă în stat. Căci atâta vreme cât este șeful partidului, are obligația să respingă toate ipotezele legate de o altă persoană care să reprezinte PSD-ul la alegerile prezidențiale. Unii ar spune că este prea devreme pentru a lua în calcul ce se va întâmpla în toamna anului viitor, dar dacă în PSD este cineva interesat să candideze în locul lui Liviu Dragnea, având șanse mai mari să câștige scrutinul prezidențial?

Dacă grupul uneltitorilor are deja un asemenea candidat și așteaptă momentul opotun să-l scoată în față? Dacă generalul Lucian Pahonțu știe cum se mișcă unii în subteranele PSD, pregătind ieșirea la rampă? Cine știe dacă Corina Crețu, căreia mandatul de comisar european i se încheie anul viitor, nu va fi interesată să ajungă la Palatul Cotroceni, acolo unde a fost cândva purtătorul de cuvânt al fostului președinte Ion Iliescu.

Ar putea Liviu Dragnea s-o ignore? Și apoi, ce să mai facă în fruntea PSD dacă legea îl împiedică să fie prim-ministru? Sau cum va reacționa strada dacă un asemenea lucru s-ar întâmpla? Cu siguranță, protestatarii vor umple din nou străzile marilor orașe. Pentru Liviu Dragnea totul depinde de menținerea în fruntea Guvernului a doamnei Viorica Dăncilă.

Dar chiar și așa, grupul uneltitorilor din PSD se poate mări în situația în care liderii unor filiale nu vor primi satisfacție și banii vor fi din ce în ce mai puțini. Căci există și această perspectivă. Oricum am privi lucrurile, îi va fi greu lui Liviu Dragnea să mai joace rolul liderului autoritar.

Mirajul de după alegerile parlamentare s-a risipit. Urmează lupta pentru Palatul Cotroceni, unde Liviu Dragnea este extrem de vulnerabil. Și nici nu știe dacă va avea curajul să-și încerce norocul într-o competiție care îl poate scoate în afara politicii.

În ceea ce ne privește, nu credem că liderul PSD va fi executat, nici la figurat, nici la propriu, în luna martie, cum se zice că ar fi afirmat generalul Liviu Pahonțu. Însă în luna martie a anului viitor ar putea să fie executat, la figurat evident, de către nemiloșii săi colegi de partid…

Foto: pcnews.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 Răspunsuri “Execuția lui Liviu Dragnea

  1. Da, toate actiunile secrete din istorie au fost cunoscute cu trei luni inainte! Asa a incercat si Ceausescu sa ne duca cu zaharelul, „cine a plecat din tara va regreta peste un an de zile” zicea prin martie 1989, doar-doar mai tine aprinsa speranta in mintea unor prosti. Si totusi, tara asta are un numar mult prea mare de dobitoci care cred ce spune Dragnea.

  2. Executat acest Amar (O) Serif al PSD? De catre cine ? Oare poate sa-l” execute””pi(s)tulicea”Turcan?Nici macar la pat !!!

  3. Padurare, tu crezi ce spui??? – Foștii premieri Sorin Grindeanu și Mihai Tudose au încercat să facă diverse manevre în acest sens, însă Liviu Dragnea ”le-a tăiat macaroana”. – mirare ca mai aveti citirori! Noroc cu pensionarii … ca-s antenisti si necrofili …

Lasă un răspuns