Exclusiv! Prima reacție a primarului Dominic Fritz în scandalul uriaș de la Colterm

Promisiunea primarului Fritz: În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire

Joi dimineață, am adresat un set de întrebări primarului Dominic Fritz referitoare la scandalul declanșat de numirea unui fost condamnat penal, Bogdan Nanu, în funcția de director general al Colterm. Vă prezentăm întrebările noastre și răspunsurile domnului Fritz.

1. Bogdan Nanu este membru USR sau PLUS?

Bogdan Nanu este membru al PLUS.

2. Cine i l-a propus lui Dominic Fritz pe Nanu pentru șefia Colterm?

Primarul Dominic Fritz l-a cunoscut în noiembrie în calitate de consultant financiar, într-un grup de voluntari specialiști în management financiar, organizat pentru a discuta soluții cu conducerea companiei Colterm. Ulterior, Bogdan Nanu a devenit consilier personal al fostului director general Emil Șerpe în decembrie 2020 și a participat la discuțiile pentru restructurarea datoriilor Colterm cu creditorii companiei. A fost numit director adjunct și ulterior director general interimar de către Consiliul de Administrație al Colterm cu obiectivul încheierii concordatului preventiv ca instrument de prevenție a insolvenței companiei, soluție pe care a identificat-o și pe care Adunarea Generală a votat-o în unanimitate.

3. Știa Dominic Fritz de infracțiunile săvârșite de Bogdan Nanu și de condamnarea la 6 luni de închisoare căreia i s-a aplicat legea grațierii din 2002?

Nu.

4. Cum se potrivește trecutul infracțional al lui Bogdan Nanu cu campania USR PLUS „Fără penali în funcții publice!”?

Modificarea Constituției inițiată de USR propune următoarele: „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

5. Ce decizie va lua Dominic Fritz referitor la această situație?

Obiectivul Primarului este reușita procedurii de concordat preventiv de care depind evitarea insolvenței Colterm și reechilibrarea bugetului Primăriei îndatorată la Colterm.

CITEȘTE ȘI: Am îndeplinit pofta postacilor useriști: iată toate cele trei sentințe din procesul lui Bogdan Nanu!

În ceea ce privește răspunsul de la punctul 4, am reformulat întrebarea – Se încadrează domnul Bogdan Nanu în categoria vizată de campania „Fără penali în funcții publice” sau nu, adică este penal sau nu? – și i-am adresat-o din nou domnului Fritz.
N-am mai primit nici un răspuns.

Foto: Aleph News


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Exclusiv! Prima reacție a primarului Dominic Fritz în scandalul uriaș de la Colterm

  1. Pai ce răspuns sa mai ofere? Toate răspunsurile sunt exact praf in ochi precum campania electorala agresiva si frumos coafata pentru a ajunge in pozitii cheie!

    Unele voci din jurul lui Dan Barna spuneau ca Fritz ar fi discutat cu liderul partidului despre o posibila demisie din functia de primar…

  2. Și nici nu o să răspundă
    Transparență domnul Fritz, așa cum ați promis
    Dar din păcate e o ceață de poți să o tai cu cuțitul, începând cu site-ul primăriei

  3. Hai cu livrabilele alea tov. Latcau ! Hai cu mega competenta aia manageriala cu care ne tot amenintati.Urniti dacului ceva din loc la primaria asta oricat de mic numai urniti ceva. In afara de vaicareli, generalitati, populisme ieftine si clisee corporatiste reancalzite echipa frits&latcau&asociatii livreaza doar labareli si labari politici. Puneti-l pe movidius sa schimbe procesoarele  la calculatoarele PMT si pe madam fitz sa scrie o carte despre povesti cu strategii, politici, lobby sau alte advcoca cisme de adormit copii democratiei. Bagati-l urgent in paine pe managerul bancar Craioveanu  la Caseria lui Bodo ca sa mai scapam de cozile interminabile la impozite si pe graf sa delimiteze centrele de cartier de restul lumii. Pe bogdan lasati-l sa conduca echipele de trolii care asigura mentinerea securitatii perceptiei publice pozitive de care se bucura her fritz. In rest nu ar fi o idee rea daca pentru Colterm ati apela la Valcu. In rest va pupa tata pe toti usristii cu carnetel de partid care vreti sa faceti ceva pentru tara asta dar nu aveti cu ce unde si cu cine.

  4. Lasati ca si primarul PNL din Buzias are un consilier de SPECIALITATE care a facut 3 ani parnaie la Popa Sapca in urma cu 15 ani. Condambat pt fal si uz de fals,va dati seama ce sfaturi primeste de la un asemenea individ care doar tepe a dat toata viata,a avut de la cine sa invete,taica-su era sef in politie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *