EXCLUSIV! La Primăria Timișoara e în lucru strategia de dezvoltare pentru cincinalul următor

Primăria Timișoara a lansat recent, pe site-ul instituției, spre consultare publică, primul draft (în traducere din limba engleză, cuvântul are sensul de ciornă, proiect sau schiță) al Strategiei Integrate de Dezvoltare a Polului de Creștere Timișoara 2015-2020.

Înainte de a zâmbi ironic la amintirea planurilor cincinale de altădată, întocmirea unei strategii pe termen de cinci ani nu pare ceva deplasat, o mulțime de organe ale administrației locale și de instituții din țară lansându-se în ultima vreme în elaborarea unor astfel de documente.

Faptul că autoritățile se preocupă de acest proiect e lăudabil, pentru că dezvoltarea nu se poate face haotic, la bunul plac al unuia sau al altuia dintre mai-mari. Proiectul se întinde pe 266 de pagini și include o analiză foarte largă a situației actuale de dezvoltare a municipiului Timișoara și a localităților de pe raza sa de influență.

Citeşte şi:

Ochii din palmă… O fată din Timiş așteaptă să primească lumină de la Boston

 

Încă zece fântâni publice în Timișoara. Zonele unde vor fi forate

 

Mai spre final, avem parte și de obiectivele strategice – cinci la număr – care ar trebui urmărite până în 2020, acestea fiind: specializare inteligentă – automotive și IT; implementarea unui sistem inteligent de management al traficului rutier; programe şi măsuri care vizează patrimoniul, cultura, educaţia, serviciile de sănătate şi serviciile sociale; dezvoltare turistică; administrație transparentă.

Despre toate acestea citiţi pe larg în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de marţi, 11 august!

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns