„Afaceri la înălțime” în contul copiilor bolnavi. Lucrările la Spitalul ”Louis Țurcanu” au fost sistate pentru că antreprenorul general a intrat în insolvență!

Noua clădire a Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara nu va fi realizată în termenul stabilit. Mai mult, există chiar riscul ca lucrările să treneze la infinit, iar construcția să rămână în același stadiu ca spitalul regional din Calea Torontalului, lăsat de izbeliște. Firma care trebuia să realizeze lucrarea, SC ”Prompt” SA, a intrat în insolvență, fapt care a dus la stoparea lucrărilor.

Copiii, subiect electoral

Această unitate medicală a fost unul dintre punctele electorale cel mai des uzitate în ultima perioadă. Atât PSD, cât și PNL, au vorbit de necesitatea realizării unui asemenea edificiu la Timișoara, lucru absolut lăudabil. A urmat, apoi, scandalul finanțării, de la care a apărut și celebra imagine cu primarul Nicolae Robu afișând foaia cu ”zero lei”.

Pe de o parte, pesediștii susțineau, la vremea respectivă, că guvernul Victor Ponta ar fi alocat bani (cinci milioane de lei, era vorba la un moment dat), iar pe de alta, edilul Timișoarei declara că în conturile municipalității nu a intrat nici un ban. În fine, s-a discutat foarte mult pe acest subiect, aproape că nu exista conferință de presă la care să nu se facă referire la spitalul de copii, dar până la urmă problema finanțării s-a clarificat.

A început construcția, lucrările sunt destul de avansate, dar, de circa trei luni, totul s-a oprit. Firma ”Prompt” a intrat în insolvență și nu poate să țină ritmul stabilit anterior.

Ca o sfidare pentru timișoreni, antreprenorul general a demontat chiar și placa pe care erau trecute datele lucrării: beneficiar, constructor, termen de realizare etc. Avem o mostră din rețeta clasică care a funcționat în ultimii 26 de ani în România: firma își ia banii, iar apoi intră în insolvență.

Regim de avarie

Lucrările s-au sistat de aproximativ trei luni, de când muncitorii au dispărut din zonă: ”Nu îi mai vedem cățărați”, spune o asistentă de la spital, obișnuită înainte cu zgomotul lucrărilor. Cei de la Primăria Timișoara susțin că lucrările nu s-au oprit total, ci ”se lucrează în regim de avarie”, conform purtătoarei de cuvânt.

Ce înseamnă ”regim de avarie”? Adică, mai trec pe acolo câte unul sau doi muncitori, eventual și un paznic, ca să nu se fure cimentul depozitat sau să-i treacă prin minte cuiva să pună placa la loc. Municipalitatea va mai purta discuții chiar în aceste zile cu firma contractantă, sperând în redeschiderea șantierului.

”Asta e doar o tărăganare, după părerea mea. Cel mai corect ar fi să se anuleze licitația și să se organizeze alta, așa cred eu. Oricum, nu mai au cum să se încadreze în termenul stabilit. Pe noi, cei de la spital, ne îngrijorează cel mai mult această stagnare”, a declarat medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu”.

Deocamdată, situația nu pare a se rezolva prea repede, mai cu seamă că a trecut timp îndelungat de când lucrările au fosat stopate. Dacă pentru timișoreni este un mare minus, constructorii au făcut ”afaceri la înălțime”, așa cum spune chiar sloganul firmei ”Prompt”, intrată în insolvență.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “„Afaceri la înălțime” în contul copiilor bolnavi. Lucrările la Spitalul ”Louis Țurcanu” au fost sistate pentru că antreprenorul general a intrat în insolvență!

  1. INCA O MARE REALIZARE DIN EPOCA MAGISTRALULUI SI NEMAI INTALNITULUI PRIMAR-MINUNE NICOLAE EOBU! A FOST EPOCA HOTILOR IN MANDATELE ECHIPEI CIUHANDU, CEI CARE AU ADUS IN TIMISOARA STAGNAREA SI RROMALES IN ZONA CENTRALA; EPOCA ROBU PARE A FI CEA A PROSTIEI PLENARE, EA IN CARE NE BATEM SINGURI CUIE IN TALPA!

    UN AJUTOR PENTRU PRIETENUL (LIBERAL SI EL, NORMAL!) MIHAI OLARIU A DAT PESTE CAP TOTUL! AICI AR TREBUI SA INTERVINA DNA, LA CONTRACTELE MASLUITE PENTRU PRIETENII POLITICI AI „GENIALULUI” CONDUCATOR AL URBEI NOASTRE!

    NICOLAE ROBU ESTE O RUSINE PENTRU TIMISOARA! TOATE LUCRARILE SUNT FACUTE DE MANTUIALA, FARA UN TERMEN DE EXECUTIE PRECIS!

    ROBULE, DESTEPTUL LUI TATA, NU NE FACI TU SA NE FIE DOR DE TINE? ESTI O RUSINE!

  2. In acest caz ,ca si cu fl.valter trebuie ca justitia statului de drept sa-si faca rapid datoria! Prea multe lucrari din orasul meu stagneaza sau sunt facute de mantuiala . Pasajul de la Micheangelo , reabilitarea asa zisului centru istoric ,spitalul municipal demonstreaza incompetenta sau reacredinta ,oricum mult dilentatism .

  3. Intrarea în insolvență nu este nicio noutate…doar că cei de la PROMPT sunt mai nesimțiți, nici n-au terminat lucrarea…Tonul a fost dat de CONFORT-ul lui Cornu, care cu nesimțire rămâne în fruntea CCIAT, care a procedat la fel cu Piața Iosefin, SAIF-TIM-ul doctorului Brânzan, care e ținut în continuare de către CLTimișoara la conducerea CA de la Spitalul Municipal după scandalul INCUBOXX, ROMPREST-ul lui Walter… Cu toții au în palmares mari licitații cu Primăria Timișoara, încasează banii, după care nu-și plătesc angajații, subcontractorii, furnizorii, bugetele statului…banii dispărând ca prin farmec…și totul cu sprijinul Primarului care refuză să introducă în contracte o singură frază…!

Lasă un răspuns