Evaluarea Națională pe 15 iunie, Bacalaureatul pe 22, anunță ministrul Educației. Nu se mai dau teze

anisie

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a prezentat detalii importante în legătură cu încheierea anului școlar, după ce președintele Iohannis a anunțat că școlile nu se mai deschid până în toamnă.

Astfel, ministrul Anisie a precizat că învățarea asistată de tehnologie va continua până pe 12 iunie, atunci când se vor încheia cursurile pentru anul școlare 2019-2020. Ministrul a promis sprijin pentru elevii care nu au acces la tehnologie.

Referitor la încheierea situaţiei şcolare, mediile vor fi încheiate cu minim două calificative sau note însă nu se vor mai susţine teze. Pentru situaţii excepţionale, în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare.

De asemenea, elevii din clasele a 8-a, a 12-a şi a 13-a, anii de final de ciclu profesional şi liceal, pot reveni pe data de 2 iunie doar pentru 2 săptămâni. Se vor realiza în această perioadă numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale.

Evaluarea naţională şi bacalaureatul se vor susţine în conformitate cu noua programă şi respectând calendarele comunicate deja. Evaluarea Naţională începe din 15 iunie, iar examenul de bacalaureat începe cu probele scrise pe 22 iunie şi va continua cu probele pentru competenţe. Calendarul acestora va fi comunicat ulterior.

CITEŞTE ŞI: Şcolile, grădinițele și universitățile din România nu se redeschid până în toamnă, a anunţat preşedintele Iohannis

„Vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranţă pentru a evita orice risc de îmbolnăvire. MEC şi MS vor elabora un ordin comun pentru a stabili în mod clar toate măsurile de siguranţă privind reluarea activităţilor în unităţile de învăţământ. În sala de clasă vor fi maxim 10 elevi, respectând măsurile de distanţare socială. Inspectoratele şcolare vor pune la dispoziţie un Tel-Verde pentru orice întrebare sau nelămurire pe această temă. Vreau să subliniez că toate măsurile luate de MEC respectă recomandările medicilor specialişti. Obiectivele MEC pentru această perioadă sunt încheierea cu bine a situaţiei şcolare, iar examenele pentru elevi, studenţi şi profesori să se desfăşoare în siguranţă şi în conformitate cu legea”, a declarat ministrul Anisie.

Sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Evaluarea Națională pe 15 iunie, Bacalaureatul pe 22, anunță ministrul Educației. Nu se mai dau teze

  1. sunt teze si antiteze ,proteze, pioneze, viteze etc ce ochelar i ‘ intelijenti’ poarta anisie sub palarie! alta marie alta abureala ori abrambureala1

  2. Este foarte posibil si foarte evident ca examenele de anul acesta se vor desfășura intr un mod care nu va face cinste învățămîntului,ca dealtfel si multe din cele anterioare , dar anul acesta vor fi organizate si desfășurate intr un mod de ,, asa nu ,, , pe motivul pandemiei de coronavirus , iar elevii care vor promova vor îngrosă numărul analfabetilor funcționari sau si nefunctionali pe care ii generează sistemul de invatamint an de an , de foarte multi ani si aceasta doamna ministru vorbește la interviuri în media exact asa cum predă o lecție la catedra , are exact aceea si atitudine , aceeași mimică si aceleași inflexiuni ale vocii de parca s ar afla in fata unei clase de ,, ciocoflenderi ,, cum ar spune un mare clasic în viața.

Lasă un răspuns