Euthyrox – „Trăim o criză fără de sfârşit. Suntem singura ţară din Europa care are probleme cu acest medicament”

Euthyrox, un medicament vital pentru 500 de mii de pacienţi români cu afecţiuni tiroidiene, care costă doar zece lei cutia, este în continuare de negăsit în farmaciile din România, la șapte luni de la izbucnirea crizei, potrivit Rozalinei Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune.

„Trăim o criză fără de sfârşit. Să vă mai spun că suntem singura ţară din Europa care are probleme cu acest medicament?”, a spus Rozalina Lăpădatu.

Premierul Ludovic Orban spune că de vină sunt pacienţii care şi-au făcut stocuri de Euthyrox din cauza pandemiei şi că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, să vorbească cu firma să suplimenteze sau să introducă pe piaţă echivalenţi.

„Cantitatea de Euthyrox care a fost vândută în această perioadă este mai mare decât cantitatea de Euthyrox care a fost vândută anterior. Ce s-a întâmplat? Din cauza pandemiei s-a luat decizia să nu se mai dea pe o lună, ci să se dea pe o perioadă mai lungă. Oamenii şi-au făcut stocuri. Deci, pe date statistice cantitatea vândută e mai mare decât cea vândută în perioada anterioară”, a spus Ludovic Orban.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Euthyrox – „Trăim o criză fără de sfârşit. Suntem singura ţară din Europa care are probleme cu acest medicament”

  1. Ce destept esti tu Orbane… Adica noi toti cei care cautam cu disperare Eutyrox suntem nebuni, numai tu esti ala normal. Nu si-a facut nimeni stoc in pandemie pentru simplul motiv ca nu a avut de unde. LIPSA UNUI MEDICAMENT genereaza panica si dorinta oamenilor de a avea cateva pastile in plus. Daca a inceput lumea sa cumpere tot ce gasea pe piata este pentru ca au inceput sa gaseasca din ce in ce mai putin. Daca ar avea legatura cu pandemia lumea si-ar face stocuri de paracetamol nu de Euthyrox. Pentru informarea ta sa stii ca nici Siofor nu se gaseste… Da stiu, ne-am facut toti stocuri. Fiecare avem in camara de la bloc un mic depozit de medicamente. Esti janic Orbane, nici in visele mele cele mai crunte nu credeam ca poate fi cineva mai rau ca PSD…

Lasă un răspuns