Europa în valul 5 al pandemiei: „Va fi ca un flash, un vârf foarte ascuțit și de foarte scurtă durată, care va coborî la fel de repede cum a venit” / Când ajunge valul 5 în România

Europa în valul 5 al pandemiei: "Va fi ca un flash, un vârf foarte ascuțit și de foarte scurtă durată, care va coborî la fel de repede cum a venit" / Când ajunge valul 5 în România

Europa, în țări care introduc restricții dure și chiar carantină pentru vaccinați – cazul Austriei – este valul 5 al pandemiei de COVID-19, explică, într-un interviu acordat HotNews.ro, Radu Ciornei, medic și doctor în Imunologie, Microbiologie și Genetică Moleculară.

Ce se întâmplă însă cu România, care nu a ieșit nici măcar din valul 4? Medicul Radu Ciornei avertizează că, în țara noastră, cele două valuri se vor confunda, practic, ceea ce înseamnă că este puțin probabil să avem o pauză între ele.

Valul 5, pe scurt:

Ceea ce vedem acum în țările din vestul Europei este valul 5 al pandemiei, spune cu tărie medicul imunolog Radu Ciornei.
De ce România este abia în valul 4, iar țările din vest în valul 5? Să nu uităm că țara noastră nici nu a prea simțit valul 1, care făcea ravagii în partea de vest a Europei.
Valul 5 va fi, cel mai probabil, „un vârf foarte ascuțit și de foarte scurtă durată. Un vârf scurt de infectare a persoanelor în special nevaccinate sau care nu s-au mai infectat, care va coborî înapoi la fel de repede cum a venit”.

CITEȘTE ȘI: A doua noapte de revolte în Olanda: răniți și arestări

Vestea proastă este că valul 5 va ajunge în următoarea perioadă și în România, unde se va confunda practic cu valul 4 și riscăm să nu avem o pauză propriu-zisă între cele două valuri.

Citește continuarea pe HotNews.ro

Foto: News Bucovina


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *