Europa cu două viteze, categoria copii

Ajustarea nivelului alocaţiilor pentru copiii nerezidenţi ai lucrătorilor din Austria a provocat reacţii ale politicienilor români.

CITEȘTE ȘI: Teren pentru tineri 2019. Cum pot obţine tinerii terenuri gratis de la primărie

Deputatul PNL Pavel Popescu susţine că această măsură încalcă legislaţia comunitară, motiv pentru care i-a trimis o scrisoare deschisă cancelarului Austriei, Sebastian Kurz.

Spicuim din aceasta:

„Copiii sunt ultimii la care trebuie ajuns când e vorba de educaţie, sănătate şi buget, iar asta ar trebui să se întâmple în orice ţară din întreaga comunitate eruopeană.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr de 33 de ani a murit de gripă la Timişoara. UPDATE

Copiii de azi, dragul meu, sunt nimeni alţii decât tinerii care ne vor privi în ochi peste puţin timp şi de la care vom aştepta o continuare a vieţii, cu tot ce presupune ea, decentă.

Pot înţelege politica economică a Austriei, pot înţelege că vreţi să faceţi economii, mai demne, mai legale.

De aceeaşi părere sunt şi familiile de tineri români care muncesc în Austria, cu care am vorbit şi care îşi aduc propria contribuţie la creşterea PIB-ului austriac prin plata către toate bugetele a taxelor şi impozitelor. Ce va urma după această măsură nedreaptă?

CITEȘTE ȘI: Cea mai mare pensie din Europa este încasată în România. Cine este românul căruia poştaşul îi aduce lunar 11.000 de euro

Lucrătorii străini din ţara ta vor fi plătiţi la nivelul ţărilor din care provin?

Şi atunci, unde e mai multă Europă? Cum rămâne cu strategia pentru atragerea muncitorilor calificaţi din restul lumii, astfel încât economia să devină mai competitivă?”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns