Un graffer a fost amendat cu 2.500 de lei. În plus, va plăti refacerea faţadei Liceului C. D. Loga, pe care a mâzgălit-o

Mai rar decât ar fi cazul, se mai întâmplă, totuşi, ca mâzgălitorii de faţade să pice în ghearele poliţiştilor.

CITEȘTE ȘI: Teren pentru tineri 2019. Cum pot obţine tinerii terenuri gratis de la primărie

Un tânăr care a scris cu un spray graffiti pe clădirea Colegiului Național C.D. Loga, de pe strada cu același nume din Timişoara, a fost surprins în plin proces de „creaţie” de o patrulă a Poliţiei Locale.

S-a întâmplat în jurul orei 2 noaptea, iar polițiștii locali l-au identificat pe graffer ca fiind B.F., de 19 ani, din Timișoara.

„Artistul” plin de praf a primit amendă maximă prevăzută de Legea 554/2003, privind măsuri pentru asigurarea aspectului estetic al localităților: 2.500 de lei.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr de 33 de ani a murit de gripă la Timişoara. UPDATE

De asemenea, datele lui au fost comunicate reprezentanților Colegiului C. D. Loga, în vederea efectuării demersurilor de recuperare a prejudiciului, duopă ce faţadei deteriorate îi va fi redat aspectul normal.

Tânărul a declarat că a scris pe clădire crezând că va fi amuzant pentru prietenii săi. Este cel de-al doilea caz în ultimele două săptămâni în care astfel de mâzgălitori de clădiri sunt depistați si sancționați.

CITEȘTE ȘI: Urmează două săptămâni de ger și ninsori. Vești proaste de la meteorologi

„Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția că înscrierea sau aplicarea pe ziduri, pe fațadele imobilelor proprietate publică sau privată, pe monumente istorice și de arhitectură sau pe orice alt tip de construcții a inscripțiilor neautorizate, prin utilizarea de vopsele, spray-uri și alte asemenea materiale, care murdăresc sau produc deteriorarea ori distrugerea bunurilor în cauză, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei, cei depistați riscând și fie trași la răspundere și cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor”, atrage atenţia Direcţia Poliţiei Locale Timişoara.

Grafferii se remarcă prin mania de a mâzgăli faţadele clădirilor, în cercul lor fiind foarte apreciaţi cei care reuşesc să-şi pună „iscălitura” pe cât mai multe ziduri fără a fi prinşi de poliţie.

E o aşa-zisă pasiune pe un fond evident de lipsă de educaţie şi mai mult ca sigur se poate vorbi şi despre capacităţi intelectuale nesatisfăcătoare în cazul mâzgălitorilor, însă, după cum din păcate se poate observa chiar în zona centrală a Timişoarei, ei au reuşit să facă adevărate ravagii pe zidurile clădirilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns