Fonduri europene pentru cinci proiecte ale Primăriei Timișoara

Primarul Nicolae Robu a anunțat că la sfârșitul lui 2018 municipalitatea a depus patru noi proiecte pentru finanțare din fonduri europene nerambursabile, iar un al cincilea, realizat inițial pe venituri locale, a fost deja decontat din bani UE.

CITEȘTE ȘI: Teren pentru tineri 2019. Cum pot obţine tinerii terenuri gratis de la primărie

Trei dintre cele patru noi proiecte depuse, cu o valoare totală de 17.889.430 de lei îi au ca beneficiari pe cei mai tineri locuitori ai Timișoarei și vizează construcția sau extensia de creșe și grădinițe.

Este vorba despre: construirea unei creșe în zona de nord a orașului (valoarea proiectului – 7,33 milioane de lei), a altei creșe pe strada Cocea (7,18 milioane de lei), extinderea Grădiniței cu program prelungit nr. 33 la regimul de înălțime P+1E+M, precum și reabilitarea termică a corpului de clădire existent (3,36 milioane de lei).

CITEȘTE ȘI: Urmează două săptămâni de ger și ninsori. Vești proaste de la meteorologi

Al patrulea proiect vizează o zonă marginalizată – regenerarea fizică, economică și socială a zonei urbane din cartierul Ronaț, unde va fi construit un centru multifuncțional (5,72 milioane de lei).

Proiectul realizat inițial pe venituri locale și comutat pe fonduri europene pe axa 8 este cel referitor la îmbunătățirea accesului populației din județul Timiș la servicii medicale de urgență la Spitalul Municipal.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr de 33 de ani a murit de gripă la Timişoara. UPDATE

Suma recuperată din ce s-a investit de la bugetul local se ridică la 3,19 milioane de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns