Fonduri europene pentru cinci proiecte ale Primăriei Timișoara

Primarul Nicolae Robu a anunțat că la sfârșitul lui 2018 municipalitatea a depus patru noi proiecte pentru finanțare din fonduri europene nerambursabile, iar un al cincilea, realizat inițial pe venituri locale, a fost deja decontat din bani UE.

CITEȘTE ȘI: Teren pentru tineri 2019. Cum pot obţine tinerii terenuri gratis de la primărie

Trei dintre cele patru noi proiecte depuse, cu o valoare totală de 17.889.430 de lei îi au ca beneficiari pe cei mai tineri locuitori ai Timișoarei și vizează construcția sau extensia de creșe și grădinițe.

Este vorba despre: construirea unei creșe în zona de nord a orașului (valoarea proiectului – 7,33 milioane de lei), a altei creșe pe strada Cocea (7,18 milioane de lei), extinderea Grădiniței cu program prelungit nr. 33 la regimul de înălțime P+1E+M, precum și reabilitarea termică a corpului de clădire existent (3,36 milioane de lei).

CITEȘTE ȘI: Urmează două săptămâni de ger și ninsori. Vești proaste de la meteorologi

Al patrulea proiect vizează o zonă marginalizată – regenerarea fizică, economică și socială a zonei urbane din cartierul Ronaț, unde va fi construit un centru multifuncțional (5,72 milioane de lei).

Proiectul realizat inițial pe venituri locale și comutat pe fonduri europene pe axa 8 este cel referitor la îmbunătățirea accesului populației din județul Timiș la servicii medicale de urgență la Spitalul Municipal.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr de 33 de ani a murit de gripă la Timişoara. UPDATE

Suma recuperată din ce s-a investit de la bugetul local se ridică la 3,19 milioane de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.