”Eu nu strivesc corola de minciuni a lumii…”

Nicolae Robu a rămas fără permis. A depășit viteza legală cu peste 50 km/h!

La câteva ore după ce știrea plasării copreședintelui PNL Vasile Blaga sub control judiciar, într-un dosar de corupție, a făcut înconjurul țării, primarul Timișoarei și, totodată, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a ieșit la rampă cu o declarație de presă sforăitoare, care conține o minciună crasă.

Mizând pe slaba memorie sau informare a timișorenilor, domnul Robu ne anunță demagogic următoarele: „În orice caz, câtă vreme eu voi fi președintele PNL Timiș, pe listele filialei nu vor putea apărea candidați trimiși în judecată sau aflați în alte posturi care ar putea aduce prejudicii de imagine partidului, indiferent de relațiile interumane existente între noi, membrii partidului și de părerea pe care o avem unii despre alții. Trebuie să înțelegem că mai importantă decât această părere este percepția pe care o au / și-o formează asupra noastră cetățenii de la care așteptăm voturi și mai importante sunt interesele partidului, nu ale unuia sau altuia dintre noi!”.

Exact de percepția pe care și-o formează votanții i-a păsat președintelui liberalilor timișeni în momentul în care, cu doar câteva luni în urmă, în aprilie, pe lista PNL pentru Consiliul Județean Timiș – în vederea alegerilor locale din iunie – apărea, la poziția 10, un personaj obscur, dar cu un nume celebru, Lucian Blaga – culmea, tiz al baronului de București – trimis în judecată de DNA în mediatizatul „Dosar Aeroportul”!

Am scris, la vremea respectivă, articolul intitulat „Un candidat liberal încalcă criteriile de integritate stabilite de propriul partid„, iar super-corectul domn Robu, deși se pretinde un stâlp de moralitate și verticalitate, n-a avut nici o reacție, s-a făcut că plouă.

Au trecut, cum spuneam, doar câteva luni, și iată-l pe Nicolae Robu servindu-ne senin o gogoașă de zile mari și pozând din nou în campion al integrității… după ce, de data asta, Vasile Blaga anunțase chiar el că îşi depune demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an.

În aceste condiții, anunțul emfatic al lui Robu pare mai degrabă o parafrază după stihul lui Lucian Blaga (poetul, nu politicianul): ”Eu nu strivesc corola de minciuni a lumii…”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

15 thoughts on “”Eu nu strivesc corola de minciuni a lumii…”

 1. PREJUDICIU DE APROAPE 240 MII LEI
  PDL-iştii Sămărtinean, Popoviciu şi Ostaficiuc, urmăriţi penal de DNA
  BURSA 30.05.2014

  V.B.

  Direcția Naționale Anticorupție (DNA) Timișoara a dispus începerea urmăririi penale față de deputaţii PDL Cornel Sămărtinean şi Alin Popoviciu, precum şi faţă de Constantin Ostaficiuc (preşedintele PDL Timiş), primul fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese, iar ceilalţi doi de instigare la abuz în serviciu, prejudiciul adus Aeroportului din Timişoara fiind de aproape 240 mii lei.
  La data faptelor, Cornel Mircea Sămărtinean era director al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara (AIT).
  Totodată, DNA a decis extinderea urmăririi penale faţă de Marius Florin Mezin, la data faptelor director commercial al AIT, bănuit de abuz în serviciu şi participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele infracţiuni în formă continuată.
  În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie au extins urmărirea penală în legătură cu Tiberiu George Penescu şi Lucian Blaga (administrator ai unor societăţi comerciale), învinuiţi de mărturie mincinoasă.
  Potrivit rechizitoriului, mai mulţi funcționari din AIT, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au luat decizia și au acționat concordant pentru obținerea de foloase ilegale de către o societate comercială, consecutiv prejudicierii bugetului unității în interesul căreia trebuiau să acționeze.
  Astfel, Sămărtinean şi Mezin ar fi participat la luarea deciziei și apoi ar fi aprobat toate fazele unei proceduri frauduloase de selectare a unui agent economic care să închirieze spații aflate în incinta aeroportului.
  Societatea comercială favorizată era controlată, în fapt, de către Popoviciu și Ostaficiuc, persoane cu care Cornel Sămărtinean s-a aflat în raporturi comerciale, fiind chiar asociat într-o altă firmă cu primul dintre cei doi suspecți.
  Concret, Alin Augustin Florin Popoviciu și Constantin Ostaficiuc, în scopul obținerii de beneficii materiale în cuantum de aproximativ 4 mii euro/lună, l-au determinat pe fostul director al aeroportului să declanșeze procedura de închiriere a spațiilor comerciale din incinta AIT. Această procedură viza impunerea pentru foștii chiriași a unor condiții care să-i determine să renunțe la închirierea pe mai departe a acelor spații și astfel, inclusiv prin vicierea procedurii de organizare a licitației, spațiile comerciale urmau să fie preluate de firma controlată prin interpuși de către cei doi suspecți, se mai arată în comunicatul DNA.
  De asemenea, această societate comercială urma să plătească o chirie mult diminuată față de foștii chiriași și față de plafonul minim stabilit de Consiliul de Administrație (CA) al aeroportului.
  În acest sens, Marius Mezin, „fiind desemnat președinte al celor două comisii de organizare a licitațiilor, pentru închirierea spațiilor comerciale din incinta aeroportului, a conceput și dispus unui alt funcționar, ce nu cunoștea adevărata stare de fapt, redactarea unor acte ce reflectau în mod nereal respectarea procedurilor legale”, informează procurorii anticorupţie.
  Scopul urmărit de acesta a fost ca, în eventualitatea unui control ulterior, să nu se mai poată constata că licitațiile din 27 octombrie 2010 și 3 noiembrie 2010 au fost denaturate, în sensul asigurării adjudecării contractelor de închiriere de către firma controlată de Alin Popoviciu Alin și Constantin Ostaficiuc.
  Cu ocazia audierilor, Tiberiu George Penescu și Lucian Blaga „au făcut afirmații mincinoase în legătură cu împrejurările în care au transmis oferte de participare la licitația de închiriere a spațiilor, aceștia ascunzând motivul real al simulacrului de ofertare făcut, respectiv crearea aparențelor unei proceduri deschise, transparente și competitive. În realitate, a fost favorizată firma controlată de suspecții Popoviciu Alin Augustin Florin și Ostaficiuc Constantin”, mai arată DNA.
  Prin activitățile infracționale derulate de către acești funcționari, cu concursul direct al persoanelor ce controlau în fapt societatea comercială ce a fost declarată abuziv ca și câștigătoare a licitației trucate, s-a produs Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara un prejudiciu în cuantum de 239.570,3 lei, conchide comunicatul.
  În cauză, procurorii DNA au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații (SRI).

 2. EXPLOZIV! Deputatul Cornel Samartinean scapa de toate acuzatiile penale din dosarul spatiilor inchiriate la Aeroportul International Timisoara! Inalta Curte de Casatie si Justitie a constatat “neregularitatea rechizitoriului” si a restituit cauza la procuror.

 3. Reamintim că PNL, prin Comisia de Unificare, a stabilit un „decalog” pentru candidaţii la alegerile din 2016. Criteriile care vor trebui să fie respectate de candidaţii PNL la alegerile locale şi parlamentare vizează lustraţia, traseismul politic, nepotismul, contractele şi relaţiile cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat, formele de plagiat şi problemele penale.

 4. 10. Probleme penale.

  a. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru o infracţiune de corupţie sau pentru infracţiuni comise cu violenţă.

  b. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru alte infracţiuni cu intenţie.

  c. Să nu fi început împotriva sa urmărirea penală pentru fapte de corupţie sau infracţiuni comise cu violenţă.

  d. Să nu fi fost trimis în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie.

  e. Să nu se afle într-o măsură preventivă – arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infracţiune cu intenţie.

 5. În nota explicativă dată celor de la Curtea de Conturi, Sămărtinean a explicat că „numărul 11163 a fost alocat iniţial pentru un DRAFT de contract, care nu era ştampilat şi care a plecat în ambele exemplare către societatea parteneră, nu s-a întors NICIODATĂ deoarece societatea nu a fost de acord cu unele condiţii, neînregistrându-se în sistemul electronic al AIT NICIODATĂ, automat acel DRAFT s-a anulat neproducând nici un efect juridic sau comercial”. Aşa-zisul draft avea ştampilă şi semnăturile şefilor de la aeroport, iar în baza acestui document a fost înfiinţat punctul de lucru al societăţii Trinvest Bakery. Directorul comercial, Marius Mezin, a susţinut şi el varianta draftului, explicând auditorilor că „datorită faptului că aceste negocieri au durat câteva zile, draftul vechi de contract cu nr.11163 neîntorcându-se la aeroport, l-am considerat nul iar numărul de înregistrare alocat primului draft şi anume nr.11163 a fost înlocuit în registru de către Bălan Vasile el fiind alocat unui nou contract în favoarea societăţii Tircons”.

 6. Seria afacerilor cu dedicaţie de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara nu au ocolit nici hala cargo,care a ajuns să fie administrată, desigur, de o firmă cu conexiuni portocalii, dar care nu are autorizările legale necesare. În decembrie anul trecut, toate firmele de curierat şi marfă care operează în hala cargo au fost convocate la o şedinţă în care au aflat, printre altele, că se va schimba firma care administrează hala cargo. S-a promis că doritorii vor fi anunţaţi de data când se va organiza licitaţia. Pentru a pune presiune pe fosta firmă care administra hala cargo căreia urma să-i expire contractul, administraţia aeroportului condusă de pedelistul Cornel Sămărtineanu, partenerul de afaceri al deputatului PD-L Alin Popoviciu şi al fiicei preşedintelului Consiliului Judeţean Timiş, portocaliul Constantin Ostaficiuc, a cerut o chirie de zece ori mai mare. În ultimele zile ale lui decembrie, chiriaşii au aflat că licitaţia s-a ţinut şi noul administrator al halei cargo este firma Air Cargo Logistic SRL, unde asociat este Nelu Dică, un apropiat al deputatului Popoviciu şi nepotul deputatului Gheorghe Ciobanu, la vremea respectivă cadru de nădejde al PD-L, acum stâlp de bază al PSD. Interesant este că licitaţia a fost câştigată de anonima firmă a lui Dică, înfiinţată cu doar câteva luni înainte de licitaţie, iar operatorii mari care lucrează pe aeroport nu au fost informaţi de aceasta.

 7. „De multe ori eram persiflati de avocati cand propuneam arestarea preventiva a vreunui functionar pentru ca invocam interesul public. Iata ca realitatea acestor zile arata ca pe nedrept am fost persiflati, realitatea arata ca am avut dreptate. Coruptia epuizeaza resursele acestei societati. Secatuiește aceasta societate și printr-un efect mai pervers, prin numirea pe functii a unor persoane care nu au nicio chemare. Multi știu ca locul lor nu e acolo”, a precizat procurorul Lucian Dolcu intr-o sala de judecata, la Tribunalul Resita, in perioada in care tocmai incepuse razboiul penal impotriva politicienilor din PDL.

 8. Cornel Sămărtinean, deputat de Timiș, este asociat în cinci firme. Una dintre acestea este Gittanos Company, care a creat un cunoscut brand românesc de dresuri și lenjerie intimă pentru femei. Societatea are și un magazin on-line, unde scoate la vânzare mai multe modele de dresuri, inclusiv unele cu efect push-up pentru fese.dresTot aici sunt disponibili și slipi “sexy”, dar și chiloți modelatori.slipi
  Firma din Timișoara a avut, în 2014, o cifră de afaceri de 6,6 milioane de lei și un câștig de aproximativ 103.000 de lei. Profitul înregistat în 2013 a fost de 82.000 de lei.
  Deputatul Sămărtinean este asociat și în Perla Mării Group, care se ocupă de “comerț cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate” și care a avut, în 2013 și 2014, câștiguri de aproximativ 437.000 de lei. De asemenea, Sharara, care are același obiect de activitate, a înregistrat profituri de 71.500 de lei. O altă firmă în care este asociat parlamentarul Sămărtinean este Jaures Fashion, care oferă consultanță pentru afaceri și care a înregistrat, în perioada 2013-2014, profituri de aproape 360.000 de lei. Singura firmă care a mers pe minus este Perla Mării SRL, care se ocupă tot de comerț cu haine, dar care a avut, în ultimii doi ani, pierderi de aproape 124.000 de lei.

 9. Candidatul ARD Timişoara la un loc în Camera Deputaţilor, Cornel Sămărtinean, a împărţit în oraş chiloţi şi ciorapi de damă cu numele şi figura sa pe ambalaj. Aşa s-a gândit PDL-istul să-şi facă campanie.

  Fost director al Aeroportului din Timişoara, Sămărtinean are şi o firmă de confecţii, iar produsele distribuite electoratului provin de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *