Un candidat liberal încalcă criteriile de integritate stabilite de propriul partid. Ocupantul poziției 10 pe lista PNL pentru CJT, Lucian Blaga, a fost trimis în judecată de DNA

Printre dosarele depuse de candidații liberali la Consiliul Județean Timiș se află și unul care nu respectă decalogul integrității

 

În urmă cu trei zile, în sala „Constantin Jude” („Olimpia”), PNL Timiș își lansa, cu mare fast, candidații la alegerile locale din 5 iunie.

Conform propriilor criterii de integritate elaborate de conducerea liberalilor, unul dintre respectivii candidați n-avea ce să caute acolo.

Ne referim la Lucian Blaga, candidatul aflat pe poziția 10, una eligibilă, pe lista PNL pentru Consiliul Județean Timiș. Domnul cu pricina a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă în deja celebrul dosar „Aeroportul” (ce are ca obiect o procedură frauduloasă de închiriere a unor spații comerciale în incinta aeroportului), în care sunt implicați și Cornel Sămărtinean, Constantin Ostaficiuc și Alin Popoviciu, cu precizarea că primul a „dobândit” calitatea de inculpat în dosarul respectiv, în timp ce față de ultimii doi procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor.

În comunicatul DNA postat, la vremea aceea (decembrie 2015) pe site-ul instituției, se menționa, printre altele: „Cu ocazia audierilor, inculpatul Blaga Lucian a făcut afirmații mincinoase în legătură cu împrejurările în care a transmis oferte de participare la licitația de închiriere a spațiilor, acesta ascunzând motivul real al simulacrului de ofertare făcut, respectiv crearea aparențelor unei proceduri deschise, transparente și competitive”.

Lucian Blaga DNA

Comunicatul postat, în 22 decembrie 2015, de DNA pe site-ul propriu

Pe de altă parte, documentul intitulat „Criteriile de integritate pentru candidaturile în numele Partidului Național Liberal” prevede la punctul 10, „Probleme penale”, litera c: „Să nu fi fost trimis în judecată pentru alte infracțiuni comise cu intenție”.

Ca atare, o întrebare: dacă decalogul PNL e pe bune, nu doar o mostră de ipocrizie și gargară ieftină, ce caută tizul marelui poet transilvănean pe lista candidaților?

Probabil, mai-marii liberalilor au mizat pe faptul că, băgat la grămadă pe lista candidaților, numele lui Lucian Blaga va trece neobservat, sperând probabil și că, scurgându-se aproape cinci luni de la trimiterea sa în judecată, amintirile opiniei publice se vor estompa. Președintele Klaus Iohannis avea o vorbă pentru situații de genul acesta: „Ghinion”…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Un candidat liberal încalcă criteriile de integritate stabilite de propriul partid. Ocupantul poziției 10 pe lista PNL pentru CJT, Lucian Blaga, a fost trimis în judecată de DNA

  1. Tovarase Brindescu, citi din favoritii tai din psd NU sunt condamnati sau macar urmariti penal si candideaza nu de pe locul 10 ci pe locuri eligibile ? Se vede ca sunteti trompeta jefuitorilor .

    1. Bai PENELIST PENAL, goarna de partid, daca Brindescu e pesedist atunci Pamantul e plat! E un adevar ca partidul tau de kko are pe lista pt.CJT mai multi penali decat toate celelalte. POPOVICIU, BLAGA sunt doar doi de care se stie momentan. Plimba ursul, du-te da-i o limba intre buci lui Robu si Popoviciu, iti resimt lipsa. 🙂

      1. Bai TURA(n) vura mata si tactu nu au apucat sa te invete sa fi politicos, asa ca iti explic eu cit est de animal . Cind o sa apuci sa intri in rindul oamenilor mai stam de vorba, pina atunci vezi ca este un loc liber la zoo.

    2. Citesti pe sarite articolele mele? N-ai avut aceeasi parere si cand am scris despre pesedisti, atunci ti-a venit manusa 🙂 Intra in sectiunea „Ancheta” si lectureaza ce am scris pana acum. Spor la treaba!

Lasă un răspuns