Detonarea “bombei” la Spitalul ”Victor Babeș” din Timişoara a fost amânată

Colapsul financiar cu care se confruntă Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara a fost amânat cu circa 30 de zile. Bomba urmează să fie detonată în luna iunie, deoarece banii aferenți acestei perioade vor acoperi găurile din bugetele lunilor aprilie și mai.

Între timp, conducerea unității sanitare caută soluții pentru dezamorsarea problemei. Joi, unitatea sanitară a internat doar cazurile de urgență, ca urmare a deciziei conducerii spitalului de a nu semna actul adițional de prelungire a contractului cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș, considerându-l dezavantajos, suma prevăzută fiind sub nivelul activității desfășurate.

Astfel, de la 1 aprilie, Spitalul ”Victor Babeș” nu a mai avut acces la fondurile din sănătate, iar angajații nu aveau de unde să-și mai primească salariile. Unitatea de boli infecțioase și pneumoftiziologie a acumulat datorii de peste trei milioane de lei, deoarece, spun reprezentanții instituției, au tratat mai mulți pacienți decât acoperea valoarea contractată cu CJAS Timiș, iar sute de cazuri validate nu au fost decontate.

Problema rămâne

”Suma contractată cu CJAS Timiș aferentă trimestrului al II-lea nu va fi majorată. Banii pentru iunie vor fi mutați în aprilie și mai. Cei de la CJAS au refuzat să deconteze toate cazurile validate. Astfel, vom rămâne descoperiți în iunie. Până atunci, vom merge la București, la Comisia de mediere de la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), să vedem ce facem cu cazurile din urmă validate și nedecontate și să vedem ce facem cu luna iunie. Cei de la CJAS Timiș au spus că ei nu plătesc din urmă. Vom face memorii la primărie, prefectură, guvern, la Ministerul Sănătății și la CNAS. Avem datorii din 2014, 2015 și din primul trimestru al acestui an. Problema vizează doar activitatea din spital. Consultațiile în ambulatoriul de specialitate și funcționarea dispensarului TBC nu sunt afectate”, a declarat Voichița Lăzureanu, managerul unității sanitare.

”Ca urmare a întâlnirii dintre conducerea CJAS Timiș cu reprezentanții Spitalului <<Victor Babeș>>, s-a hotărât semnarea de comun acord a actului adițional de prelungire a contractului până la 30 iunie. De asemenea, va fi suplimentată valoarea de contract pentru lunile aprilie și mai, prin diminuarea acesteia în iunie. Toți pacienții care se adresează spitalului beneficiază de servicii medicale în continuare. Pentru luna iunie, conducerea de la <<Victor Babeș>> a solicitat majorarea valorii de contract și totodată constituirea unei Comisii de mediere la CNAS”, a precizat Mariana Marcu, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns