Istorie îngropată în… deșeuri

banloc 1

Cu o istorie aparte și cu un fantastic potențial turistic, o localitate din județul Timiș a ajuns în regres, din cauza nepăsării sau a neputinței autorităților de a fructifica beneficiile zonei.

Comuna Banloc, odinioară un întins domeniu regal, este cunoscută îndeosebi pentru castelul care a aparținut Principesei Elisabeta (sora Regelui Carol al II-lea) și pentru turnul de veghe medieval (aflat la intrarea în localitate).

conac-banloc

Ca în multe astfel de așezări românești, nici la Banloc nu s-a investit (în afara unei restaurări minore în interiorul castelului, prin anul 2000) în reabilitarea acestor edificii inedite. În schimb, comuna s-a umplut de gunoaie.

”Lipsa de educație”, încearcă Lucian Trifonescu, noul primar al așezării, să ofere o posibilă explicație, dar nu neagă nici faptul că, și dacă ar exista simț civic, oamenii nu prea au cum să-l exerseze. Coșurile de gunoi stradale, exceptându-le pe cele câteva amplasate în imediata apropiere a primăriei, lipsesc cu desăvârșire, iar de tomberoanele mari încă nu s-a auzit prin Banloc. Evident, din cauza birocrației.

Fosta administrație nu pare să se fi aplecat prea mult asupra acestei probleme, iar cea actuală se luptă cu procedura anevoioasă a parcurgerii tuturor etapelor impuse de legislația în vigoare: hotărâre de consiliu, buget, licitație, achiziție…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *