Este tragic! Peste 50 de migranți, depistați într-o clădire din Timişoara. Foto

Este tragic! Peste 50 de migranți, depistați într-o clădire din Timişoara. Foto

Polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă au acționat astăzi, în jurul orei 13.30, în apropierea Gării de Nord din Timișoara, unde au existat sesizări că persoane care fac parte din categoria migranților stau în zonă, în grupuri, la diferite ore din zi și din noapte, fac gălăgie, mizerie, fiind predispuși la comiterea unor fapte ilicite și creând disconfort cetățenilor care locuiesc sau trec prin perimetrul respectiv.

De altfel, astfel de verificări au mai fost efectuate în ultima perioadă, pentru combaterea acestui fenomen. Într-o primă fază, în fața Gării se afla un grup mai mare de migranți, care, la observarea patrulei, au fugit, fiind surprinși ulterior un număr de șapte dintre ei. La verificarea documentelor s-a stabilit că dețineau acte, fiind înregistrați în evidențe ca solicitanți de azil și provenind din Siria, Afganistan, Pakistan.

Polițiștii locali au trecut imediat la verificarea imobilelor din zonă, fiind cunoscut faptul că se ascund în clădiri părăsite. Într-o astfel de construcție nelocuită de pe Bdul Republicii au fost depistați nu mai puțin de 53 migranți. Aceștia au fost legitimați, verificați, constatându-se ca au documente prin care au solicitat azil, eliberate de autoritățile din Șomcuta – Arad, Giurgiu, București, Galați.

CITEŞTE ŞI: Tupeu de șofer. A parcat cum l-a tăiat capul și a blocat circulația pe o stradă oricum aglomerată, din centrul Timișoarei. Foto

„Întrucât persoanele în cauză au scos efectiv parchetul și alte materiale lemnoase din clădirea în care s-au adăpostit, punându-le pe foc, fapt care poate duce la declanșarea unui incendiu și surparea imobilului, transformându-se într-un nou caz ”Colectiv”, punându-se în pericol vieți omenești, directorul executiv al Poliției Locale Timișoara, Dumitru Domășnean-Urechiatu, a luat legătura cu persoanele care au în atribuții gestionarea problemei străinilor și migranților pe teritoriul țării noastre, comisar-șef de poliție Gabriel Vasilescu de la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara și cu comisar sef de poliţie Nelu Gabi Paraschiv, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, pentru găsirea unor soluții în ceea ce privește persoanele în cauză. Polițiștii locali au rămas la fața locului până la preluarea persoanelor depistate de către reprezentanții Poliției de Frontieră de la fața locului”, a comunicat Poliţia Locală Timişoara.

UPDATE: „Deoarece după aproximativ 2 ore de la depistarea persoanelor nu s-a deplasat la fața locului niciun reprezentant al instituțiilor menționate mai sus, polițiștii locali au procedat la escortarea migranților pe peronul Gării de Nord, fiind îndrumați să se deplaseze către centrele care le-au emis documentele de solicitare azil, de pe teritoriul României”, a precizat Poliţia Locală Timişoara.

Foto: Poliţia Locală Timişoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Este tragic! Peste 50 de migranți, depistați într-o clădire din Timişoara. Foto

  1. UN ALT TEST PICAT DE AUTORITĂȚILE ROMANE, dar și societatea civila (aproape inexistenta) !! Unde sunt ONGurile sociale ori creștine, precum Crucea Rosie, Caritas ori cele ale Bisericii?!
    În toate tarile vestice erau organizate cazări provizorii ptr acești oameni transfugi în condiții de siguranță și igiena minima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *